GULLFOSSIN VESIPUTOUS - ISLANTI

Yksi Islannin tunnetuimmista ja vierailluimmista vesiputouksista on Gullfoss. Sen nimi tarkoittaa kultaista putousta ja sen läpi virtaa massiiviset määrät vettä vuosittain. Joki tuo mukanaan jäätikön sulavedet ja sateet erityisesti keväisin, joten hetkittäin Gullfoss on Euroopan suurin vesiputous vesimassaltaan, kuivempina aikoina se kuitenkin häviää pohjoisempana sijaitsevalla Dettifossille.

Putous muodostuu kahdesta osasta, ensimmäinen putous on 11 metriä ja toinen 21 metriä. Sitä voi ihailla useastakin eri paikasta ja me päätimme kävellä sen keskivaiheille ihmettelemään vesimassojen pauhua. Aurinko alkoi juuri laskemaan ja saimme vielä nauttia viimeisistä valosäteistä putouksen reunalla sateenkaaren kera, alemmas rotkoon valo ei kuitenkaan riittänyt. Putous oli tosiaan ihan järjettömän kokoinen ja vesi pauhasi ihan kunnolla kun päästiin putouksen keskivaiheille. Turistejakaan ei ollut meidän lisäksi kuin muutamia, joten aika rauhassa saatiin tätäkin ihmettä katsella. Islannin vesiputouksille oikein hyvä aloitus.

GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND GULLFOSS ICELAND