HAUKLAND BEACH SUNSET - LOFOTEN

Laitetaas lumisten maisemien väliin vähän vuoria ja rantaa. Lofooteille alkaa olla vähän ikävä ja Norja ylipäätään kiinnostaa paljon. Nyt kun talvilomalta on tultu takaisin, niin voikin hyvillä mielin alkaa jo suunnittelemaan kesälomaa ja aikamoisia ideoita tässä onkin tullut heiteltyä. Tänä vuonna haluan kuitenkin nähdä jotain uutta, uusia maita, uusia tuulia, mutta vanhalla hyvällä meiningillä. Niistä suunnitelmista lisää kuitenkin vähän myöhemmin, nyt fiilistellään vielä viime vuoden juttuja.

Hauklandista ehdin julkaista jo aamuvarhain neljän pintaan otetut kuvat auringonnoususta, yövyttiin tällä samalla rannalla kuitenkin kahdesti, sillä se sattui olemaan sopivasti matkan varrella ja fiilis oli enemmän kuin kohdallaan. Tämä oli viimeinen yö Lofooteilla ja pitihän sitä kunnioittaa parin paikallisen oluen kera. Paikalliset olivat tulleet pelaamaan lentopalloa rannalle, mutta hekin lähtivät koteihinsa illan viilentyessä.

Aurinko laski ja taivas värjäytyi pinkillä, mutta pimeää ei tullut missään vaiheessa. Kolmeen asti yöllä jaksettiin ihmetellä taivaan värjäytymistä ja vasta sitten rupesi hieman unettamaan. Moni pohjoisessa asuva tuttuni onkin kertonut, että kesäaikaan tulee nukuttua paljon vähemmän juuri siksi ettei tule lainkaan pimeää. Meilläkin reissussa nukuttiin varmaan enemmän päiväsaikaan kuin öisin, eikä rytmissä oikein ollut tolkkua. Pakkohan tuonne pohjoiseen on vielä palata kokemaan se täysin yötön yö ja aurinko joka paistaa ympäri vuorokauden.

Hauklandia voin kyllä suositella täydestä sydämestä, sillä mikä olisikaan nätimpää kuin vaaleanpunaisiksi värjäytyvät lumihuippuiset vuoret turkoosin meren ympäröimänä. Ei niin mikään.

IMG_4373 IMG_4457 IMG_4549 IMG_4438 IMG_4338 IMG_4568 IMG_4467 IMG_5073 IMG_4353 IMG_4410 IMG_4447 IMG_5152 IMG_5085 IMG_5160 IMG_5083