JOHNSTON CANYON - CANADA

Jenkkireissussa päästään vihdoin Kanadaan, josta olin haaveillut vuosikaudet ja paikka jota koitin mahduttaa jo vuotta aikaisemmin tekemääni reissuun. Instagramistakin tutut Banffin ja Jasperin kansallispuistoalueet tarjoavat ihan loputtomasti tutkittavaa, valokuvattavaa ja koettavaa monen tasoiselle retkeilijälle tai ihan vaan luontofiilistelijöille.

Meidän reissua varjostivat kuitenkin vähän Montanasta tänne pohjoiseen asti levinneet metsäpalot, joiden vuoksi ei päästy ensimmäisenä päivänä näkemään vilaustakaan vuorista sankan savusumun läpi. Ilma oli savusta niin sakea, että se kävi jopa kurkkuun, eikä alkuperäinen haikkaus vuorille tullut kuuloonkaan. Päätettiin sitten suunnata Johnston Canyoniin, joka olikin ihan nappi valinta. Aurinko paistoi sankan sumun läpi jolloin valo kanjonissa oli aivan täydellinen, myös ilma oli virtaavan veden ja metsän ansiosta paljon raikkaampaa kuin muualla.

Matka parkkikselta kanjonin päähän asti on 5,8 km ja reitti on helposti kuljettavaa polkua joka menee paikoitellen kanjonin seinämiin kiinnitettyjä kävelysiltoja pitkin. Matkalle mahtuu loputon määrä isoja ja pieniä vesiputouksia, turkoosia jokea sekä metsää. Taattua Kanadaa joka metri, suosittelen ehdottomasti käymään täällä.

JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON JOHNSTON CANYON