KAIKKI ASUINPAIKKANI

En pidä itseäni hirveän helposti juurtuvana ihmisenä, pidän muutoksista ja uusista haasteista sekä vaihtelevuudesta. Olen elämäni aikana muuttanut 11 kertaa ja käynyt seitsemää eri koulua. Tästä syystä minulla ei ole kuin muutamia vanhoja lapsuuden ystäviä, eikä tosiaankaan mitään porukkaa jonka kanssa olisin kasvanut. Olen aina sopeutunut helposti ja nopeasti uusiin ympyröihin, mutta juuria harvoin olen ehtinyt mihinkään kasvattaa. Pidän myös jostain syystä muuttamisesta ja sen tuomasta muutoksesta, vapaudesta ja uusista kuvioista.  Jostain syystä taas kiinnostaisi hirveästi muuttaa vaikka nykyinen asuntomme onkin ihana. Lapsen takia sitä kuitenkin väkisinkin tulee mietittyä vaihtoa isompaan jossain vaiheessa. Ajattelin huvikseen listata missä kaikkialla olen asunut elämäni aikana ja mitä muistoja näistä paikoista on.

lauttasaari

Töölöntorinkatu, Töölö. Asuimme Cafe Tin Tin Tangon yläkerrassa. Olin niin pieni etten muista tästä ajasta mitään. Myöhemmältä ajalta on kuitenkin paljonkin muistoja nimenomaan Töölöntorista.

Mechelininkatu, Töölö. Olin hetken päiväkodissa Sibeliuspuiston vieressä ja jostain syystä se alue Cafe Regatan ja seurasaaren kera onkin syöpynyt syvälle muistiini näiltä ajoilta.

Runeberginkatu, Töölö. Töölöntorin kahvilat, kukkakauppa ja savulohi. Kultasepänliike Medaljonki, Pähkinänsärkijän mielettömät suklaat. Lähikauppa kukkura ja paperikauppa Putinki, josta ostettiin vihkoja kun menin ekalle luokalle. Kahvila Hopia, Hietsu, Mustasaari, Talvipuutarha, Töölönlahden seikkailut ja kesät uimastadikalla.

TALVIPUUTARHA

Baklurantie, Fiskars. Takametsät, kesän käsityöläismarkkinat, tivoli, hurja juhannuskokko, yhdistetty 3-4. luokka koulussa, elämäni ensimmäiset hiihtokilpailut, koulumatka pellon halki, pienen kyläyhteisön ilot ja surut.

Välskärinkatu, Töölö. Innostuin lukemisesta ja vietin suurimman osan ajasta Töölön kirjastossa. Taivallahden puisto, Hietsu, Hesperian mielisairaalan takapiha, yläaste Norssissa, Punavuori, Eira, Lapinlahden salaranta, Töölönlahdella taiteiden yöt, Kiasma ja vanhat makasiinit.

VIIKIN LEHMÄT

Minna Canthin Katu, Töölö. Ensimmäinen oma koti, kaupunkipyörät keskustasta Finlandia talolle, öiset pyöräretket ympäri kaupungin, Töölön Cupla, Rokkimäkki ja yötyöt.

Caloniuksenkatu, Töölö. Ensimmäinen asunto avovaimona, Toni, Hietsun hautausmaa, hietsun ranta, Regatta, rantakahvilat, Seurasaari, katukoris, Rajasaari sekä koirapuistot.

TÖÖLÖ

Sammatintie, Vallila. Vallilan kirppis, Kumpulan siirtolapuutarha ja kasvitieteellinen. Arabianranta, Kalasatama, pitkät iltalenkit Tonin kanssa, lonkkarointi, Pohjoismaiden suurin sisäpiha.

Nuppukuja, Viikki. Viikin pellot, lehmät, luontopolut ja kalliot. Itä-Helsinki, Herttoniemen rannat ja kalliot, Vanhankaupunginlahti, pyöräily, Lammassaari.

VIIKKI

Museokatu, Töölö. Paluu juurille, kämppiselämä, elämäni kesä, elämäni rakkaus, kaikki tutut vanhat Töölön kulmat ja paikat. Merimelojat ja merimaastot. Vespa.

TÖÖLÖ

Särkiniementie, Lauttasaari. Meri, Lauttasaari, rannat ja matalikot, talven upeat auringonlaskut, luonto heti vieressä, syrjäisyys, Seurasaarenselkä, Kaskisaari, Lehtisaari, meidän mieletön parveke suoraan merelle. 

LAUTTASAARI

Siltasaari. Keskustan syke, Hakaniemi, Kallio, Tokoinranta, kaikki niin lähellä ja kuitenkin niin rauhallista. Meidän ihana koti, talvella jäässä oleva meri kuin takapihan jatke, Kaisaniemen puisto ja junarata.

SILTASAARI

Näiden lisäksi olen viettänyt lyhyitä opiskelijavaihtoja Italiassa sekä kuukauden Moskovassa. Pitkän pätkän vietin myös Pajamäessa Antin luona ja kodilta tuntuu myös pakumme missä se sitten onkaan. Olen näiden vuosien myötä oppinut, että tarvitsen merta lähelleni. Tarvitsen vaihtoehtoja ja mahdollisuuden valita rauhallisuuden ja hektisen välillä. Vaivattomuutta käydä kaupassa ja asioilla sekä paikan josta pääsee nopeasti ja helposti liikkumaan. En tiedä missä seuraavaksi haluaisin asua, haluanko kokeilla jotain uutta vai kenties palata Töölöön. Haluaisinko asua ulkomailla tai ylipäätään Helsingin ulkopuolella? Aika näyttää mistä seuraava koti löytyy ja milloin.