MITÄ TEIT KESÄLOMALLA?

Mites meni kesäloma? Kävittekö ulkomailla? Olitteko mökillä? Mites sää? Jne. Vakkarikysymykset aina lomien loputtua. Ensimmäinen viikko menee kahvihuoneessa siihen lomista puhumiseen ja sitten keksitään jo muita aiheita, loma on ohi ja arki on alkanut. Tämä on postaus siitä mitä me tehtiin kesälomalle ja miten se meni.

Rantaloma

Aloitettiin loma lentämällä Kroatiaan juhannuksen viettoon, ei haluttu ottaa riskiä säiden suhteen ja todettiin, että suora hyppäys lomamodeen on paras tapa irtautua arjesta. Ja sitä se todella olikin, 30 astetta lämmintä, aurinkoa taivaan täydeltä, kämppä kaukana kaupungeista omassa syrjäisessä poukamassa, kirkas meri muutaman porrasaskelman päässä, aurinkotuolit ja kasa kirjoja luettavana. Täydellinen lomautuminen heti.

P1110800.jpg

Sukulaisloma

Muutama päivä kotona, pakettiauton laitto kasaan ja asioiden hoitoa reissua varten ja sitten suunnattiinkin jo kohti Suonenjoen mökkiä. Antin isän luona mökkeilyä, saunomista, järvessä uimista, soutelua, tikanheittoa, sukulointia, pakun fiksausta ja kesäsateita. Suomen kesä parhaimmillaan ja perinteinen mökkimeininki.

Aktiiviloma

Muutama päivä mökkeiltyämme lähdettiin reissupakulla kohti pohjoista. Suunnitelmana oli ensin ajaa koko matka Suomen läpi jäämerelle asti niin ylhäältä kuin suinkin pystyy, mutta kaksi päivää pelkkää kaatosadetta sai meidät muuttamaan mieltä. Säätutka käteen ja ainoa paikka missä ei sillä hetkellä satanut oli Kilpisjärvi, Sodankylän kohdalla suunta muuttui kohti käsivartta ja Norjaa. Muutama viikko seikkailua Norjan vuonoja pitkin, pakussa elelyä, retkeilymeininkiä, vuoria, retkiruokaa, luontoa, yöttömiä öitä ja villapaitoja. Sateet kuitenkin uhkasivat palata rytinällä ja päätimme suunnata takaisin etelään nauttimaan aurinkoisesta kesähesasta.

kesäloma
36271415866_fd295890ba_h.jpg

Kaupunkiloma

Päätös tulla viettämään lomaa myös kaupunkiin oli oikein hyvä. Kesäinen Helsinki oli juuri sitä mitä kaipasimme, vespailua, jäätelöä, istumista laiturilla, uimastadion, myöhäisiä lounaita, pyöräretki, pizzaa eri paikoissa, torikahveja, kesäkirppis, terasseja, vauvaan valmistautumista ja nauttimista.

P1030482.jpg

Kaveriloma

Vielä viimeisenä viikonloppuna mentiin ystävien mökille saareen. Kohdalle osui varmaan koko kesän parhaat kelit, auringon noustessa käytiin uimassa, syötiin hyvää ruokaa, vietettiin aikaa hyvien ystävien kera ja oli kerta kaikkiaan täydellinen loman lopetus.

P1030092.jpg

Yhteenveto

Lopullinen saldo viideltä viikolta oli siis 5 erilaista lomaa, 7 luettua kirjaa, tuhansia valokuvia, yksi haastattelu hesarissa ja juuri sopivassa määrin aurinkoa sekä lämpöä. Oikein hyvin mennyt kesäloma siis.