KOHTI HEMAVANIA

Matkalla Uumajasta kohti Hemavania päätettiin ajaa niin kauan kuin laivamatkan jälkeen jaksetaan ja yöpyä jossain matkalla. Tarkkoja koordinaatteja ei ollut vaan ajettiin yhdestä kohdasta järven rantaan ja siinä se oli ihan täydellinen aukea ilman asutusta kuin tilauksesta. Sammutettiin auto ja kaikki valot heti ettei kuluteta akkua tyhjäksi ja ruvettiin tekemään iltapalaa. Auto jäähtyi todella nopeasti ja tajuttiin että lämpöä on ihan turha edes yrittää pitää sisällä, se kun karkaa kuitenkin. Syötiin iltapalat, itse napsin pari kuvaa ja jännityksellä kömmittiin makuupusseihin.

Itselleni tuli vilukissana kylmä heti vaikka asteita ei ollut kuin -8, yhdistettiin Antin kanssa pussit ja heti helpotti. Pussit olivat paljon ilmavammat ja lämpö tuntui pysyvän paremmin. Loppuyöstä tulikin jo kunnon hiki ja aamuyöstä avattiin molemmat jo pussejakin, jotta saatiin viileyttä. Ikkunoita oltiin avattu jonkin verran, mutta aamulla karu totuus ilmanvaihdostamme paljastui kun koko auto oli sisäpuolelta jäätynyt umpeen. Opittiin kyllä kerrasta, että ikkunat vaan kokonaan auki suosiolla.

Aamulla aurinkokin vilautti säteitään ja ihailtiin viereistä järvimaisemaa, hypättiin pakuun ja pienen käynnistyshitauden jälkeen saatiin autokin ihan nätisti liikkeelle ja matka jatkui kohti Hemavania.

WINTERVAN WINTERVAN WINTERVAN WINTERVAN WINTERVAN WINTERVAN WINTERVAN WINTERVAN WINTERVAN WINTERVAN