KÖNIGSSEE - SAKSA

Montaa järveä olen täällä blogissa hehkuttanut Kanadasta Italiaan, mutta nämä Saksan järvet menee kyllä kaikki ihan suoraa top10 listalle. Voisin melkein tehdä postauksen lempijärvistäni, sillä niitä näyttää nyt kertyvän. Ehkä teenkin, nyt kuitenkin takaisin aiheeseen eli Königsseehen.

Königssee on Berchtesgadenin tunnetuin järvi, se on koko kansallispuiston sydän. Ja "se" järvi jota ihastellaan vuorten huipuilta sekä maalta käsin. Sitä pitkin kulkevat myös vesibussit, joiden avulla pääsee syvemmälle kansallispuistoon ja tutkailemaan pidemmällä olevia paikkoja kuten Oberseeta. Alkufiilis oli lievä pettymys sillä satamapääty, josta vesibussiin hypätään on aikamoinen turistipesäke. Löytyy kauppaa, ravintolaa ja ties mitä katumyyjää vaikka muille jakaa. Rauhasta ei ole tietoakaan edes aamun ensimmäisellä vesibussikyydillä joka on tupaten täynnä. Kuitenkin heti kun vene irtoaa laiturista päästään ihan eri tunnelmaan. Matka järven päästä päähän on yllättävän pitkä ja jokaisen kulman takaa paljastuu aina vain korkeampia vuoria ja fiilis on melkein kuin risteilisi vuonossa.

Königssee on 7,7 km pitkä ja leveimmillää 1,7 km, syvimmillään se menee 190 metriin. Vesibussi pysähtyy kolmessa paikassa Kesselissä (vaellusreittejä), St. Bartholomassa, joka on tunnettu upeasta valkoisesta kirkosta ja lopulta Saletissa, josta matkaa voi jatkaa Oberseelle. Jos haluaa mennä koko matkan Saletiin ja takaisin maksaa lippu 17,50 euroa per naama. Ei mitään ihan halpaa hupia, mutta hinnan arvoista ehdottomasti. Vesibussimatkan vakioviihdykkeenä ryhtyy henkilökunta jossain vaiheessa soittamaan trumpettia, jonka musiikki kaikuu pitkin järveä oikeasti aika vaikuttavasti ja hienon kuuloisesti.

Jos on täällä päin niin suosittelen kyllä ehdottomasti ottamaan tuon vesibussin Königsseen halki, maisemat ovat meinaan todella upeat. En ole eläissäni käynyt yhtä vihreässä paikassa ja vieläkään näitä kuvia katsoessa en pysty uskomaan, että tuolla tosiaan oikeasti näytti tuolta. Todella upea paikka.

KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE KÖNIGSSEE