KRYSUVIKIN KUUMAT LÄHTEET - ISLANTI

Olen nähnyt kuumia lähteitä hämmentävän paljon elämäni aikana, olen vieraillut Yellowstonessa kahdesti ja nämä Islannin lähteet muistuttivat todella paljon niitä. Haju toi samantien mieleen vanhoja reissumuistoja, värimaailma oli täysin samanlainen ja tunnelma muutenkin. Antille nämä olivat ensimmäisiä ja hyvin saimme kulutettua aikaa alueen pienestä koosta huolimatta ihmetellessämme näitä. Paikalla oli todella vähän ihmisiä ja saimme ihan omassa rauhassa pyöriä pitkin kävelysiltoja. Paikka sijaitse täydellisessä tuulensuojassa ja takeistamme huolimatta oli paikalla oikeasti todella lämmin. Aurinko paistoi ja muutenkin tämä pysähdys oli sellainen rauhallisuuden tyyssija. PS. raskaana hajukokemus voi tosin olla "vähän" liikaa. 

Jos olet vuokraamassa autoa heti lentokentältä ja ajomatkasi kulkee päiväsaikaan kohti Reykjavikkiä niin pistä muistiin tie numero 42. Reitti on tuplat siitä mitä se olisi suoraa ajettaessa, mutta ehdottomasti sen arvoinen. Matkalla pääsee heti näkemään Islannin maisemia parhaimmillaan ja ensimmäiset kuumat lähteetkin voi bongata täältä. Me ajettiin täältä viimeisenä päivänä ja siltikin jaksoimme ihmetellä mustaa hiekkaa rannoilla ja maasta tupruttavia kaasuja. Ehdottomasti siis suosittelen jos vain aikatauluihin sopii. Tiellä on hyvät opasteet ja sen viereltä löytyy useita vierailtavia kohteita kannattaa pysähtyä katsomaan ainakin Gígvatnsvatn turkoosia järveä, Krysuvikin kuumia lähteitä ja ihastella Kleifarvatnin järveä muiden maisemien ohella.

KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI KUUMAT LÄHTEET ISLANTI