KVALVIKA - LOFOTEN

Kvalvika on yksikertaisesti Lofoottien helmi. Parasta täällä on se ettei paikalle voi ajaa vaan pitää nähdä vähän vaivaa tänne päästäkseen. Matka läheiseltä tieltä rannalle kestää noin 45 minuuttia riippuen vähän tietenkin siitä miten paljon innostuu valokuvaamaan ja millainen sää on. Reitti rannalle kulkee vuorisolan läpi ja on paikoitellen jyrkkä sekä vaikeakulkuinen. Ilman kunnon kenkiä en tänne uskaltaisi lähteä varsinkaan kantamusten kanssa. Monet kuitenkin vain käyvät paikalla hengailevat hetken ja lähtevät pois. Itse halusin kuitenkin ehdottomasti telttailla rannalla ja siksi kannettavaakin oli hieman enemmän. 

KVALVIKA

Alkupätkä reitistä on aika helppokulkuinen ja paikoitellen on myös pitkospuita mitä pitkin kulkea.

KVALVIKA

Solasta voi nähdä molemmilla puolilla olevan meren. Asuntovaunu jätettiin tuonne alas tien viereen ihan meren tuntumaan.

KVALVIKA

Alkupätkän jälkeen alkaakin se vaikeampi kivikkoin, jyrkkä ja vaikeakulkuinen osuus. Hauskinta tässä on myös se, että solan toisella puolella saattaa vallita täysin erilainen sää kuin Kvalvikalla siksi täällä tosiaan pitää katsoa sääennusteita etukäteen, ettei jää myrkyyn jumiin.

KVALVIKA

Tästä näkee mitä tarkoitin sillä kivikkoisella ja jyrkällä, eikä tämä ole edes pahimmasta kohdasta. Täällä jos jossain pitää katsoa mihin astuu.

KVALVIKA

Maisema aukaa aika nopeasti solasta päästyä eikä rannan kokoa hahmota ollenkaan heti. Vasta lähestyessä sitä ympärillä olevat vuoret tuntuvat vain kasvavan.

KVALVIKA Päästyämme pohjalle saatiin pieni pilkahdus aurinkoakin. Maisemat todellakin olivat kohdallaan ja monta metriä korkeat aallot pauhasivat rantaan hirveällä voimalla. KVALVIKA KVALVIKA

Täällä sitä oltiin eristyksissä kaikelta vuorien ympäröimänä.

KVALVIKA

Vaikka ei ihan heti siltä näytäkään niin rannalla on pituutta 1,2 kilometriä ja leveyttä 1,9 km kun sitä ympäröivien vuorten huiput taas kohoavat yli 500 metriin.

KVALVIKA Korkein näistä huipuista on tietojeni mukaan kuvassa näkyvä Ryten 543 metrillä. Maisemien ihmettelyn jälkeen ja päätin, että haluan kiivetä sen huipulle. Olin selvittänyt etukäteen, että sinne kiipeäisi noin tunnissa, reitin pitäisi olla helppo ja tiesin että sieltä näkisi koko Kvalvikan. Ylimääräiset kamat jätettiin rantaan ja lähdettiin ylös, Rytenistä saatte kuitenkin lukea oman postauksen. KVALVIKA KVALVIKA

Suosittelen siis ehdottomasti käymään täällä jos vain ehtii, vaikkakin sitten ihan pelkällä päiväretkellä. Tässä nämä ensifiilikset kirjoittelen lisää meidän telttailusta myöhemmin.