LUOLASTOA TUTKIMASSA - SWEDEN

Kaikkeen sitä joutuukin bloggaamisen takia, yksi älyttömimpiä juttuja oli tämä luolastojen tutkimusretki Ruotsin Björklidenissä.  Tämä luolaseikkailu ei tullut mieleenikään kun mietin mitä kaikkea tullaan Ruotsin Lapissa tekemään. Meidät vietiin paikalla moottorikelkan perässä ja kun saavuimme paikalle oli ensimmäinen reaktio enemmän ja vähemmän klaustrofobinen "tonne reikään en varmaan mene". Meidän opas oli kuitenkin todella ihana ja tsemppasi niin, ettei mitään ahtaanpaikankammoa päässyt syntymään. Mentiin ihan omassa tahdissa 40 metriä maan alle ja lopulta uskaltauduttiin sellaisista koloista ryömimään etten olisi koskaan itsestäni uskonut. 

Pelkään pimeää ja olen saanut elinikäiset traumat elokuvasta The Descent, joten tämä luolastojen tutkiminen ei todellakaan tullut mitenkään luonnostaan. Ensimmäisenä tai viimeisenä en kuitenkaan uskaltanut kulkea vaan piti olla sopivasti ihmisiä ympärillä. Välillä mentiin pitkiä matkoja ihan ryömien ja joissain kohdissa sai tosissaan improvisoida, jotta pääsi eteenpäin. Kiivettiin, hivuttauduttiin rakosista ja kuljettiin pienten vesiputousten läpi, sellainen seikkailu mikä ei kyllä ihan heti unohdu. 

BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE BJORKLIDEN CAVE