LUOTTOVARUSTEIDEN TOP 6

Mitkä varusteet mulla on reissujen lisäksi käytössä lähes päivittäin? Niitä on useitakin ja ajattelin jakaa tähän parit sellaiset luottokamat, jotka lähtevät aina mukaan reissuun ja jotka ovat myös arkisin kovassa käytössä.

Patagonian kevyt untuvatakki

Hommasin takin kesällä kun olin pitkään kytännyt näiden ilmestymistä alennukseen. Alkuperäinen reilun 240 euron hinta tuntui vähän liian kovalta ja odottaminen kannatti sillä takki irtosi alennuksesta lopulta vähän päälle satasella. Mulla oli untuvatakille vaatimuksia pitkä lista: huppu, vettä ja tuulta hylkivä pinta, kiva väri, säätönaruja, kevyt, materiaalit hyviä, oikeasti untuvaa ja mahdollisimman eettistä sellaista. Päädyin lopulta Patagonian womens down sweater hoody-takkiin ja se on niin täydellinen, että haluaisin toisen samanlaisen eri värisenä. Käytin tätä viileinä kesäiltoina niin, että alla oli pelkkä toppi, ajelin vespalla pakkasessa tämä päällä merinovillat alla, olen käyttänyt tätä tyynynä lentokoneessa, autossa ja teltassa. Käytän tätä joka ikinen päivä sillä hengittävän untuvan takia takki ei koskaan ole liian kuuma eikä liian kylmä. Yksinkertaisesti paras takki mitä olen ikinä koskaan omistanut.

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Klean Kanteen vesipullo

Sain pullon Haglöfsin blogitapahtumasta ja vaikka vesipulloja löytyy kasoittain jo entuudestaan niin tykästyin tähän täysillä. Yksinkertainen ja toimiva ruostumattomasta teräksestä oleva vesipullo missä ei ole käytössä huonoksi kuluvia maaleja tai mitään muutakaan ylimääräistä, pullon voi myös pestä pesukoneessa halutessaan. Parasta Klean Kanteenin pulloissa on se, että niihin löytyy ihan tolkuton määrä vaihtokorkkeja ja ostinkin jenkeistä pulloon sporttikorkin tuon bambukorkin lisäksi, lisää huomattavasti käytettävyyttä kun korkkia vaihtamalla saa pullon muuntaumaan eri tarkoituksiin. Pullo kulkeekin mulla aina mukana laukussa.

image.jpg
image.jpg

Haglöfsin kuoritakki + kuorihousut

Sain blogin kautta valita haluamani tuotteen Haglöfsiltä ja nähtyäni tuon keltaisen kuoritakin en saanut sitä enää mielestäni. Ominaisuudet ovat huippuluokkaa ja takki näyttää täydelliseltä. Ostin myöhemmin takin seuraksi mustat ihan perus kuorihousut Haglöfsin L.I.M:t, jotka sain alennuksesta, hyvin ovat toimineet ja syksyllä varsinkin nämä ovat olleet jalassa melkein päivittäin.

Takki on tosiaan Haglöfsin Roc High, jossa on 3-kerroksinen GORE-TEX Pro kangas, taskuissa laminoidut vedenpitävät vetoketjut, saumat minimoitu ja vahvistettu, selästä pidennetty helma, säädettävä huppu mikä menee myös kypärän kanssa, kahteen suuntaa aukeavat tuuletusaukot kainaloissa, säätönaruja aivan kaikelle, tavallisten taskujen lisäksi rintatasku sekä hihatasku ja tärkein kauluksen sisäpuoli pehmeää fleeceä. Painoa löytyy 490grammaa.  Ihan kaikki mitä takilta voi toivoa. Tätä oonkin sitten käyttänyt aivan kaikkialla telttaretkillä, koiralenkillä, sadetakkina, melontatakkina, arkena ja nyt huonoilla kylmillä keleillä kerrostettuna tuon kevytuntsikan kanssa.

image.jpg
image.jpg

Duffelbagit

Ensimmäisen Duffelbagini ostin Lontoosta tammikuussa 2011 North Facen omasta kaupasta. Halusin pienimmän mahdollisen S-koon kassin, koska sen sai ottaa käsimatkatavaroihin lentokoneessa. Sen jälkeen se kulkikin kaikkialle, sitten tuli toinen M-kokoinen, lopulta Haglöfsin L ja viimeisimpänä saman merkin XL kuukauden reissua varten. Tuntuu, että joka koolle on oma tarkoituksensa. Näissä parasta on se, että laukku itsessään ei juuri mitään paina, menee pieneen tilaan, ovat säänkestäviä ja näihin mahtuu todella paljon tavaraa sisälle. Pienintä tulee käytettyä paljon myös arkena kun nämä kaikki saa olkahihnojen myötä selkään repuksi. En ole vuosiin tarvinnut muita kasseja.

image.jpg
image.jpg

Rabin hanskat (VR Tour Glove Slate)

Keväällä koitin etsiä yleispäteviä hanskoja millä meloa sekä retkeillä. Enpä osannut silloin arvata, että käyttäisin kyseisiä hanskoja seuraavan vuoden joka ikisenä päivänä. Ulkopinta näissä hanskoissa on vettä ja tuulta hylkivä, sisällä on pehmeä micro fleece ja kämmenosa erikoiskäsiteltyä suurta kulutusta kestävää nahkaa jonka ansiosta hanskoissa on äärimmäisen hyvä pito. Näillä on tosiaan menty vaikka ja missä eikä vielä ole tullut tilannetta mistä näillä hanskoilla ei olisi pärjännyt, yksinkertaisesti sairaan hyvät. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Poler reppu

Olen jo pitkään kaivannut jotain reppua Kånkenin rinnalle, sellaista isompaa mihin saisi esim päiväretkikamat, joka kulkisi töissä ja mahtuisi läppärikin mukaan. Polerin tuotteita olen fiilistellyt ikuisuuden instagramin kautta ja kun sähköpostiin tuli viime keväänä viesti, että Caliroots alkaa myymään Poleria olin heti tilaamassa ties mitä. Siellä se täydellisen näköinen ja ominaisuuksiltaan juuri minulle sopiva reppu sitten löytyikin. Repussa on irrotettavat sivutaskut, jotka on nopea poistaa tai laittaa kiinni, sivuremmeihin saa hyvin kiinniteltyä kaikkea ylimääräistä, läppäri menee sisätaskuun ja reppu on tilava sekä hyvä selässä vaikka painoa olisi enemmänkin. 

image.jpg
image.jpg