MALIGNE LAKE KAYAKING - CANADA

Melontaa Kanadassa, miltäs kuulostaisi? Aika eeppiseltä eikös. No voin kertoa, että sitä se juuri olikin sanan jokaisessa merkityksessä.  

Maligne Lake on Jasperin Kansallispuistossa sijaitseva järvi joka on 22,3 kilometriä pitkä ja syvimmillään 96 metriä. Järven vesi on turkoosin värinsä lisäksi todella kylmää ja sen keskilämpötila pyörii siinä 4°c asteen tietämillä. Täällä hyvä vaatetus tulee siis tarpeeseen vuodenajasta riippumatta.

Järvellä on yksi vuokraamo nimeltään The Curly Phillips Boathouse mistä saa nimenomaan kajakkeja kanoottien lisäksi. Meille oli ilmiselvää, että haluamme juuri kahden hengen kajakit sillä melomista oli tiedossa yhteensä reilu 30 kilometriä. Laura soitti melkein puoli vuotta aikaisemmin Kanadaan ja teki meille varauksen kyseiselle reissupäivälle. Kajakit maksoivat lopulta kahdelta päivältä 300 euroa, joten mitään halpaa hupia täällä melominen ei ole, onneksi meitä oli neljä jakamassa tuota summaa. 

Saavuttiin paikalle puolen päivän aikaan ja paikalla ollut nuori kundi ilmoitti, että oli antanut varaamamme kajakit jollekin toiselle. Siinä sitten hetken kiivasta keskustelua käytyämme saatiin asia hoidettua ja reilun tunnin odottelun jälkeen saimme onneksi vihdoin kajakkimme. Ei olisi ollut kovin siistiä kaatua kanootilla kaikkien telttakamojen kanssa, saatika meloa toisella puolella tuota kilometrimäärää. Loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin ja päästiin matkaan kohti Fisherman's Bayn leinrintäaluetta ja Spirit Islandia. 

Palattuamme reissusta tuon 30 km melonnan kyllä tunsi ihan konkreettisesti, joten ihan kylmiltään en itse välttämättä uskaltaisi tuonne lähteä. Järven rannalla tosin on useitakin levähdyspaikkoja joita hyödyntämällä tuo urakka ei varmasti tuntuisi niin pahalta ja suosittelen kyllä niille pysähtelyä jos päätyy tänne melomaan. 

MALIGNE LAKE MALIGNE LAKE MALIGNE LAKE (2 of 11) MALIGNE LAKE MALIGNE LAKE MALIGNE LAKE MALIGNE LAKE MALIGNE LAKE MALIGNE LAKE MALIGNE LAKE MALIGNE LAKE MALIGNE LAKE (9 of 11)