MAMMOTH HOT SPRINGS - YELLOWSTONE

Yksi klassisia nähtävyyksiä Yellowstonessa on Mammoth Hot Springs, jossa kuumat lähteet ovat kasvattaneet travertiiniterasseja. Olen käynyt täällä kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla paikka oli täysin eri näköinen siitä syystä, että terassit elävät koko ajan. Maasta tihkuva vesi on todella hiilihappopitoista ja muodostaa siksi maan pintaan kalkkikiveä. Pintaan päästessään hiilidioksidi höyrystyy ja nesteen laimentuessa jäljelle jääneestä kalsiumkarbonaatista muodostuu travertiiniä. Ajan kuluessa terassit kuivuvat ja tukkeutuvat välillä romahtaen ja jatkuvasti uusia terasseja synnyttäen.

Välillä tuntuu, että pitäisi olla todella haka kemiassa ymmärtääkseen kaikkia Yellowstonen ihmeitä. Onneksi näissä paikoissa on tämä visuaalinenkin puoli kohdillaan. Mammoth on myös sopivasti matkan varrella jos haluaa ajaa puiston läpi pohjoiselle sisäänkäynnille.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK