MATKAILUAUTOLLA LOFOOTEILLE

Norja ja erityisesti Lofootit olivat ehtineet olla haavelistallani jo jonkin aikaa. Reissuun avautuikin mahdollisuus matkailuauto-yhteistyön myötä. Alkuperäisenä suunnitelmana oli ottaa auto alle jo Helsingistä, mutta tein pieniä laskelmia niin ajan kuin bensojenkin puolesta ja totesin, että tulee huomattavasti halvemmaksi lentää Rovaniemelle ja jatkaa siitä. Näin saatiin viikon reissuun Lofooteillekin pari lisäpäivää eikä tarvinnut ajaa niin hirveällä kiireellä.

Ihan ensimmäisenä kannattaa kuitenkin vilkaista kootut vinkit autoiluun Lofooteilla.

Touring Cars4.jpg
roadtrip lofooteille
MATKABLOGI NORJA

REITTI - VIIKKO

Rovaniemi - Kiiruna - Abisko - Narvik - Sortland - Svolvaer - Moskenes - Reine - Å - Kvalvika - Haukland - Unstad - Narvik - Abisko - Rovaniemi

KUSTANNUKSET

Majoittumisesta ei tarvinnut maksaa luonnollisesti mitään sillä ajoimme oman hotellin kera ympäriinsä. Tämän lisäksi mukana oli myös teltta ja retkeilykamat jotka tulivat tarpeeseen pariinkin kertaa. Kaikki ruoka ostettiin Ruotsin puolelta ruokakaupasta ja kokkailtiin sekä autossa, että trangialla. Tankki täytettiin myös Ruotsin puolella vähän ennen rajaa ja Norjassa jouduttiin tankkaamaan vain kerran. Matkailuauto saatiin käyttöön ilmaiseksi, mutta jouduimme maksamaan siihen vakuutuksen. Muita kuluja olivat tyhjien kaasupullojen täyttäminen Norjan puolella ja puiden ostaminen. Yhdeltä hengeltä matka maksoi vähän alle 500 euroa lentoineen päivineen, mutta tietenkin pitää muistaa, ettemme maksaneet mitään autovuokrasta.

ROADTRIP LOFOOTEILLE

PARASTA LOFOOTEILLA

Jos on suuntaamassa Lofooteille, suosittelen ehdottomasti vierailemaan upeilla rannoilla. Olen kirjoitellut kaikista rannoista jo postaukset, lisäksi löytyy jutut ihanista kalastajakylistä Reinestä sekä Nusfjordista ja Laukvikin majakalta. Viikossa ehti todella paljon vaikka itse Lofooteilla vietimmekin vain neljä täyttä päivää. Tässä kuitenkin tämä rantojen parhaimmisto:

UNSTAD

Yksi tunnetuimmista rannoista johon pääsee ajamaan autolla viereen ja halutessaan voi tutustua arktisen surffauksen saloihin. Postaus Unstadin surffirannasta.

HAUKLAND

Yksi suosituimmista rannoista joihin pääsee myös autolla. Rannalla on usein muitakin ja paikallisetkin käyvät täällä viettämässä iltaa, esimerkiksi pelaamassa lentopalloa. Tämä oli niin letkeä ranta, että palattiin viettämään tänne toinenkin yö. Postaukset Hauklandin auringonnoususta ja Hauklandin illasta.

UTTAKLEIV

Hauklandista seuraava ranta johon ajetaan tunnelin läpi, vuorten toiselle puolelle. Erityisesti keväällä tänne paistaa aurinko pidempään juuri siksi, että se sijaitsee vuorten toisella puolella. Rannalla paimentavat lampaat jaihmisiä on vähemmän. Ranta on myös isompi ja laajempi kuin Haukland, mutta silti vuorten ympäröimä. Postaus Uttakleivistä täällä.

KVALVIKA

Se Lofoottien mystisin ranta tai ainakin yksi upeimmista. Kvalvika on täysin vuorten ympäröimänä ja tänne pitää vaeltaa solan läpi päästäkseen nauttimaan rannan ihmeistä. Meidän vieraillessa täällä ei ollut ketään muita, mutta jos haluaa varmistua omasta rauhasta kannattaa tänne jäädä teltan kanssa yöksi. Innokkaat voivat vaeltaa Rytenin huipulle ihailemaan Kvalvikaa yläilmoista. Postaus Kvalvikasta täällä ja Rytenistä täällä.

Suvi Höyden

00100, finland