MELOMAAN

Olen odottanut kuin kuuta nousevaa Helsingin Merimelojien melontakurssia. Kuuluin nuorena kyseiseen melontaseuraan ja sitä tuli käytyä melomassa aika paljonkin. Tässä välissä muut hommat vei mukanaan ja melonnasta tuli liian pitkäksi venähtänyt tauko. Mun on nyt tässä parin vuoden ajan jo pitänyt ilmoittautua uudestaan melomaan, mutta olen onnistunut lahjakkaasti jo kahdesti unohtamaan maaliskuisen ilmoittautumisen. Taustatietona niille jotka eivät tiedä: merimelojien kurssit täyttyvät minuuteissa.

Aloitin viime kesänä jo työstämään tätä melontahommaa niin, että aloin suostutella kavereita mukaan ja fiilistelin sitä miten siistiä olisi mennä porukalla melomaan saariin. Syksyllä Nuuksiossa juteltiin Liisan kanssa, että tänä vuonna se on muistettava ilmoittautua ja siinä samalla saatiin Keakin innostettua mukaan. Laitoin merimelojiin jo alkuvuodesta sähköpostitse kyselyä siitä milloin ilmoittautumiset alkavat ja mulla oli valehtelematta 3 eri hälytystä muistuttamassa asiasta. Maaliskuun alussa olinkin minuutilleen laittamassa ilmoittautumista menemään ja siellähän sitä nyt sitten ollaan, ensimmäisellä Merimelojien kurssilla heti toukokuussa. Käännytystyökin kannatti ja viisi tyyppiä mun kavereista sai myös ilmoittauduttua melontahommiin, kaikki vähän eri kursseille kylläkin.

Oon jotenkin ihan älyttömän fiiliksissä tulevasta kesästä ja tämä melontahomma on kyllä vaikuttanut siihen suuresti. Meri noin ylipäätään on aina ollut niin tärkeä osa omaa elämää ja pelkkä sen katselu rauhoittaa. Pääsen mun kodilta merimelojien majalle pyörällä parissa minuutissa ja oon intoillut jo kaikkea saariretkistä aamumelontoihin. Auringonnousu, peilityyni meri ja hiljaisuus, en keksi mitenkään parempaa aloitusta päivälle. Tällä samalla idealla suostuttelinkin sitten noi tytöt viikonloppuna Hangossa mökkeillessä aamuiselle melonnalle. Parin tunnin yöunet ei tuntuneet missään aamulla kuudelta näissä maisemissa ja auringon lämmittäessä. Oli yksinkertaisesti täydellistä.

Muutenkin ihana fiilis paluusta takaisin niille omille juurilleen, tekemään juuri niitä juttuja mistä on joskus aikoinaan saanut ihan valtavasti nautintoa. Muuttaminen takaisin Töölöön, vanhojen partiotaitojen verestäminen, yleisestikin enemmän luonnossa oleminen ja nyt vielä tämä melonta. Tässä on hyvä.

IMG_9029 IMG_8936 IMG_8962 IMG_9059 IMG_9032 IMG_8988 IMG_8953 IMG_9110 IMG_8980 IMG_9061 IMG_8996 IMG_9113 IMG_9004