METRO - CHICAGO

Metrohullu täällä taas terve, jos et tiedä mistä puhun niin täältä löytyy tämän metrobongarin kootut tunnustukset. Sen pidemmittä puheitta pidän metroista, paljon. Sen lisäksi, että Chicagon julkinen liikenne on ehdottomasti yksi Jenkkien parhaimmistoa, on siellä myös omasta mielestäni yksi siisteimmistä metroverkostoista Chicago "L". Kahdeksan linjaa, 165 kilometriä ja suora yhteys lentokentältä keskustaan. Metrokartta on selkeä ja sen kanssa on melkein yhtä helppo suunnistaa kuin Helsingin metrossa. 

Chicagon metrossa ainoa haaste on keskustassa jossa Loopin alueella osa maanpäällä kulkevista metrolinjoista kulkee reittiä myötäpäivään ja osa vastapäivään. Osa metroista myös kiertää vain puolet keskustan pysäkeistä joten tiettyyn paikkaan halutessaan kannattaa olla tarkkana metron väristä, itse tein usemman kerran oletuksen että voin seuraavalla vaihtaa toiseen metroon ja päädyin seikkailemaan samaan suuntaan menevissä metroissa kerran jos toisenkin. 

Erittäin ihastuttavaa Chicagon metrossa ovat vanhanaikaiset metroasemat joissa odotetaan puutasanteilla hienojen teräsrunkojen ympäröimänä. Metroasemat huokuvat vahvasti sadan vuoden takaista tunnelmaa, jolloin suurin osa pysäkeistä onkin rakennettu. Keskustan alueella metrot puikkelehtivat liikenteen yläpuolella pilvenpiirtäjien väleissä ja jatkavat matkaa siltoja pitkin ulos keskustasta. Äärimmäisen kuvauksellista ja tunnelmallista. 

CHICAGO IMG_1400 CHICAGO CHICAGO CHICAGO IMG_1392 IMG_1323 IMG_1286 CHICAGO CHICAGO CHICAGO CHICAGO CHICAGO CHICAGO CHICAGO