MITÄ OLEN OPPINUT ELÄMÄSTÄ 30 VUODESSA

Kolmekymmentä täynnä. Se tuntuu samalla todella isolta numerolta, mutta myös pieneltä hetkeltä. Paljon on näihin vuosiin mahtunut ja niin paljon on opittu asioita. Muistan vahvasti miltä tuntui täyttää 20, luulin silloin olevani viisas ja mietin miten paljon tiesinkään elämästä. Nyt mietin miten hölmö olinkaan, että edes kuvittelin tietäväni jotain. Nyt tiedän että en tiedä juuri mistään mitään, eikä minun tarvitsekaan sillä tässä on koko elämä aikaa viisastua. Joitain asioita kuitenkin luulen tietäväni ja niitä listailin teidän iloksi tänne blogiinkin.

P1020648-2.jpg

Mitä pidemmälle pääsee sitä paremmin ymmärtää ettei tosiaankaan vielä ymmärrä juuri mitään.

Monet asiat ovat parhaita yksinkertaisina, ei mitään ylimääräisiä kikkailuja (ruoka, pizza, pukeutuminen, jne).

Kaikista asioista pitää pystyä puhumaan. Kaikesta ei tarvitse puhua kaikkien kanssa, mutta on hyvä että kaikista asioista voi puhua edes jollekin.

On asioita mistä ei ole järkevää säästää, sellaisia ovat laadukkaat vaatteet ja kovalle kulutukselle altistuvat tavarat.

Materiaaleilla on väliä, villa, pellava, puuvilla ja muut luonnonkuidut tuntuvat ja näyttävät parhailta sekä puettuna, että sisustuksessa.

Ehdottomuus on raskasta, se rajoittaa omaa onnellisuutta. 

P1020535-2.jpg

Muita ei voi pakottaa ajattelemaan tai toimimaan samalla tavalla, on huomattavasti helpompaa kun hyväksyy sen. 

Kaikki ihmiset kokevat asiat eri tavalla, ihmisillä on erilainen tunneskaala, jonkun skaala on pienempi kuin omani ja jonkun taas huomattavasti suurempi ja herkempi. Tämän ymmärtäminen auttaa rakastamaan ja luottamaan muiden ihmisten tunteisiin. Toisten tunteet ovat yhtä merkityksellisiä vaikka ne olisivat eri tasoilla omieni kanssa.

Itseään ei tarvitse selitellä tai puolustella, olet se mitä olet etkä tarvitse siihen kenenkään hyväksyntää.

Jos et itse toteuta unelmiasi, joku muu tekee niistä omiaan.

Luota aina intuitioon.

Mikään ei ole ihan sama, se on aina joko tai. Uskalla sanoa mielipiteesi varsinkin niistä asioista millä on sinulle todella merkitystä.

Epävarmat ihmiset pitävät meteliä itsestään.

P1020027.jpg

Parisuhteen ei kuulu olla kuluttava, jatkuvaa vääntöä tai missään nimessä kompromisseja itselle tärkeistä asioista. Sen kuuluu tuottaa onnea, tukea ja helpottaa elämää, ei tehdä siitä vaikeampaa.

Älä ikinä jätä ostamatta jotain mistä pidät todella paljon vain siksi, että joku kieltää tai se ei ole jonkun toisen mielestä järkevää.

Elä tässä hetkessä, älä huomisessa.

Toiset ihmiset eivät ole hyödykkeitä, älä käytä muita oman etusi tavoitteluun äläkä myöskään anna käyttää itseäsi hyödyksi. Pidä omat rajasi.

Innostuminen on parasta maailmassa, älä koskaan lyttää toisen innostusta.

Katkeruus on kasa pettymyksiä, mutta se on myös oma valinta. Ei tarvitse kuluttaa itseään katkeruudella ja muiden kadehtimisella. Sillä mitä muut tekevät tai saavat ei ole mitään väliä oman elämäsi kannalta.

Elämässä on aivan liian vähän juhlia, mikään asia ei ole liian pieni juhlittavaksi.

P1020631-2.jpg

Nauti ruuasta, syökää yhdessä, ole läsnä.

Oman onnen eteen pitää tehdä töitä, pitää uskaltaa, täytyy tehdä päätöksiä ja heittäytyä.

Matka se on pienikin matka.

Yhtä tiettyä täydellisyyttä ei ole olemassa. Mikään ei voi olla kaikkea kaikille. Monet asiat voivat kuitenkin olla itselle täydellisiä.

Retki luontoon on aina hyvä idea, oli se sitten lyhyt ja pitkä. Asioiden merkitystä ei mitata niiden pituudella tai koolla.

Älä käytä kännykkää seurassa, se on yksinkertaisesti vain epäkohteliasta. Harva asia on niin äärimmäisen tärkeä ettei se voisi odottaa ruokailun verran, tai kahvihetken tai minkä vain hetken.

Kannattaa aina pitää mieli avoinna ja usein on parasta luottaa sihen mitä itse näkee/kokee. Ei siihen mitä joku muu sanoo.

Asioita millä on väliä: välittäminen, huomioiminen, kunnioitus, arvostaminen, kiitos ja läheisyys.

Maailman tärkein asia: rakkaus.

P1020825-2.jpg