MONTANA - ON THE ROAD

Reissumme pisin ajopätkä sijoittuu Montanaan jossa posotettiin menemään yhtenä päivänä putkeen sellaiset 8 tuntia. Ajateltiin sen olevan raskas, mutta eipä ollutkaan. Suurimpia ajohuolia tässä vaiheessa reissua olivat olleet lähinnä tielle eksyneet kilpikonnat aikaisempina päivinä. Vaikka en haluaisi ajaa minkään eläimen päälle niin ajatus kilpikonnan yliajosta tuntui jotenkin kamalimmalta mahdolliselta. Toisekseen nimenomaan Montanassa tiet olivat juuri niitä luotisuoria ja horisonttiin tuijottaessa tuntui etteivät ne pääty koskaan. 

Vaihdettiin kuskia parin tunnin välein ja aina kun ajajaa rupesi puuduttamaan suoran ajo. Samalla oli aikaa käydä tutustumassa paikallisiin huoltoasemiin, joista piti aina ostaa jotain uusia erikoisherkkuja maisteltavaksi. Monessakin paikassa paikalliset ihmettelivät suuresti miten oltiin eksytty keskelle ei mitään ja kyselivät reissun tarkoitusta. Ei ollut kerta eikä edes kaksi kun joku kysyi mistä ollaan kotoisin ja vastattuamme Suomesta saatiin jatkokysymys, että missä osavaltiossa se oikein on. Jotenkin on vaikea ihan ymmärtää miten tietyllä tavalla aikaan jymähtäneitä monet paikat Amerikassa ovat, kyllä sitä monesti tuli mietittyä miten onnekas sitä onkaan itse kun pystyy matkustamaan ja näkemään maailmaa.

Matka tosiaan jatkui kohti Montanan Browningia ja mitä lähemmäksi päästiin sitä sankemmaksi savukin tiheni. Joidenkin kylien kohdalla tuli lievät Walking Dead-fiiliksetkin kun ihmisiä ei näkynyt missään, mutta sumusta paljastui ränsistyneitä tönöjä ja tyhjillään nököttäviä autojen rotiskoja. Lähempänä Glacieriä päästiinkin sitten näkemään parin vuoden takaisia metsäpalon runtelemia metsiä, jotka olivat aika aavemaisia nekin savusumun keskellä. Mielenkiintoinen ajopätkä kertakaikkiaan.

PARK CAFE MONTANA PARK CAFE PARK CAFE MONTANA MONTANA MONTANA