MORSKIE OKO - TATRAVUORET

EUROOPAN ROAD TRIP - PÄIVÄ 6

Morskie Oko on yksi Tatrojen suosituimmista ja käydyimmistä paikoista. Sen suosiosta jotain saattaa kertoa se, että sinne on rakennettu asfaltoitu tie josta pitkän pätkän voi kulkea maksullisella hevoskuljetuksella. Me saavuttiin Morskielle kuitenkin toista reittiä vuorten yli ja pääsimme pitkän pätkän ihastelemaan järveä yläsuunnasta. Matka oli rankka sillä laskua tuli hurja määrä. Oma vuosia sitten hajonnut polvi rupesi särkemään niin pahasti, että käytin lopulta kameran jalustaa kävelysauvana, eikä meidän fyysinen olotilakaan ollut paras mahdollinen edellisen yön ja päivän myötä. Pääsimme kuitenkin perille suhteellisen nopeasti ja otimme ruokatauon Morskie Okolla.

Morskie Oko on toki upea, mutta meidän makuun ihan hieman liian täynnä ihmisiä jotka tuntuivat sekoilevan ja huutavan ympäriinsä. Etsittiin oma rauhaisa nurkka jossa tehdä ruokaa ja vähän väliä joku käveli keskelle leiriämme pönöttämään ja ottamaan kuvia. Pakko tämä paikka oli kuitenkin nähdä ja onneksi mentiin sillä olisi jäänyt muuten jälkikäteen vaivaamaan. Tauon jälkeen jatkettiin matkaa kohti Lysa Polanaa mistä otettiin suosiolla bussi takaisin Zakopaneen. Yritin koko matkan ylipuhua Anttia hevosajeluun sillä mun jalat olivat yhtä isoa rakkoa molemmat, lopulta olin ihan itkuinen ja kivut olivat niin kovat, että ilmoitin Antille jopa vihaavani häntä. 10 kilometriä kovaa asfaltoitua tietä oli kuin viimeinen niitti omien jalkojen sietokyvylle, jotenkin sitä kuitenkin sinniteltiin bussipysäkille ihan omin jaloin. Ikinä ei ole tuntunut yhtä ihanalta palata pakettiautolle, palkittiin sen lisäksi itsemme vielä pizzallakin. Reissu oli aika rankka, mutta jotenkin ihan mieletön kokemus. En olisi voinut kuvitellakaan Puolassa olevan näin upeita paikkoja.

Tiivistettynä: Five Lakes - Morskie Oko 4km 273m laskua (matkalla pitää ylittää yksi vuorijono joten nousua ja laskua todellisuudessa enemmän). Morskie Oko - Lysa Polana (Palenice Bialczanska) 10km 405m laskua.

IMG_8519.jpg IMG_8522.jpg IMG_8528.jpg IMG_8538.jpg IMG_8559.jpg IMG_8576.jpg IMG_8578.jpg IMG_8592.jpg IMG_8597.jpg IMG_8601.jpg IMG_8606.jpg IMG_8616.jpg IMG_8630-2.jpg IMG_8543.jpg IMG_8638.jpg