NÄHDÄ NAPOLI JA KUOLLA

Näkeminen ei riitä vaan Napoli pitää myös kokea. Listasin tähän sellaiset "pakko kokea" jutut Napolista mistä itse nautin suuresti.

Syö pizzaa

Napoli on pizzan koti ja jos jossain niin täällä sitä kuuluu syödä. Klassikko ja "vaikein" pizza on margherita ja se maistuu parhaillaan taivaalliselta. Vahvat suositukset lähtevät Di Matteolle ja Staritalle. 

napoli
Napoli

Nauti aamiaista kattoterassilla

Napolissa paikallisten parvekkeet ja terassit ovat täynnä kasveja, jos suinkin mahdollista niin kannattaa majoittua sellaisessa missä Napolin tunnelmaa pääsee fiilistelemään omalta parvekkeelta käsin. 

Napoli
napoli

Kävele pitkin katuja ja kujia

Tunnelmallisia katuja riittää vaikka kuinka, kannattaa vaan varoa ettei eksy sillä Napolissa menevät aikalailla mistä sattuu mihin sattuu. Kaupunki on myös täynnä yllättävänkin suuria korkeuseroja, joten kannattaa tarkkailla silloilta alemmalle kadulle meneviä hissejä ja oikoreittiportaita. 

Napoli
napoli
napoli
napoli

Kokeile take away pizzaa ja Calzonea

Mukaan saa usein vain Margheritan ja yleensä take awaylle on ihan oma luukkunsa pizzarian kyljessä. Staritan take away-kiskassa on ihan oma uuninsa ja sieltä saa laajemman listan mukaan pizzoja sekä maailman parasta Calzonea. Mukaan otettuna saa helposti neljä pizzaa 12 eurolla!!

napoli
napoli

Nauti paikallisista juomista ja ruuista

Peronia, Nastroa ja limoncelloa kannattaa ehdottomasti kokeilla! Paikallisista ruokakaupoista kannattaa ostella juustoja, leipää, kahvia ja leikkeleitä. Me käytiin ostamassa aina aamiaistarpeet alakerrasta ja oli kyllä joka kerta aivan super hyvää kaikki.

Napoli
napoli
napoli
napoli

Vieraile linnoissa

Napolissa on useitakin linnoja, mutta parhaat näkymät löytyvät Castel San't Elmon huipulta, josta kirkkaalla kelillä näkee koko Napolin Vesuvius taustalla. Ehdottomasti paras paikka nauttia auringonlaskusta, meillä valitettavasti oli pilvinen keli, mutta linna oli silti aika makea. 

napoli
Napoli
napoli
napoli
napoli