NARROWS - ZION

Narrows on yksi Zionin suosituimpia reittejä. Se on tunnettu siitä, että koko reitti kulkee yli 20km pitkin kanjonissa virtaavaa jokea. Ensimmäiset leiripaikat ovat kuitenkin 15,1km kohdalla ja harmittaa ettei menty koko reittiä ja yövytty paikalla. Mentiin reitistä vähän reilu puolet Wall Streetin risteyskohtaan ja siitä moleempiin suuntiiin jonkin matkaa. Kävelyä tuli siis melkein tuo 15 kilometriä pitkin jokea.

Narrowsin haastavuus ja vaarallisuus riippuu paljon ajankohdasta milloin sinne menee, sateisimpina kausina Narrows on usein kiinni pikatulvien vuoksi, niihin kuolee vuosittain useita ihmisiä. Tulvat ovat arvaamattomia koska kanjoni on useita kymmeniä kilometrejä pitkä, jolloin toisessa päässä voi sataa ja samalla toisessa päässä paistaa aurinko. Vesimassat kuitenkin vyöryvät kanjonissa valtavalla nopeudella ja tuhoavat tieltään kaiken. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää tarkistaa puiston infotauluila onko kyseiseen aikaan tulvien riski vai ei. Reitin haastavuuteen vaikuttaa myös joen vesimäärä sillä meni mistä suunnasta vain niin kastumiselta ei voi välttyä, ja mitä enemmän vettä sitä kovempia myös virtaukset ovat ja saattavat tehdä vastavirtaan kävelystä hyvinkin raskasta.

Meillä oli hyvä tuuri ja meneillään oli suhteellisen kuiva kausi, vettä oli korkeimmillaan vyötäröön, mutta monia pätkiä pystyi kävelemään myös maata pitkin eikä pelkästään vedessä tarpoen. Kanjonissa oli mukavan viileää veden ja varjostavien kallioiden vuoksi vaikka aurinko paistoikin täydeltä taivaalta. Monille yritetään myydä täällä ties ja mitä vaelluskepeistä vesivaelluskenkiin, mutta itse vedin koko pätkän melontakengissä, jotka osoittautuivat todella käteviksi, niillä ei liukastellut kivillä vaan sai hyvän tuntuman eikä kastuminenkaan haitannut.

Mieletön reitti ja hyvin erilainen verrattuna mihinkään mitä olen aikaisemmin tehnyt, ehdottomasti kokemisen arvoinen. Pro tipsinä, että aamulla on varmasti vähemmän ihmisiä ja muutenkin suurimmat massat jäävät jälkeen heti kun jaksaa kävellä reitin alusta pari kilometriä pidemmälle, kannattaa siis sinnikkäästi jatkaa matkaa pidemmälle sillä täällä uutta nähtävää löytyy jokaisen nurkan takaa ja omasta mielestäni upeimmat maisemat ovat nimenomaan Wall Streetin luona.

ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK