NAVAJO LOOP - UTAH

Bryce Canyonilla on muihin puistoihin verrattuna yllättävän vähän vaellusreittejä, mutta se johtuu maaston haasteellisuudesta. Yksi puiston yleisimpiä reittejä on Navajo Loop, joka lähtee sunset pointilta alas kanjonin pohjalle. Reitti on kokonaisuudessaan vain 2,2 km pitkä, mutta se matkaa ensin 167 metriä alamäkeen, jonka jälkeen sama matka noustaan ylös. Reitillä näkee Bryce Canyonin kuvatuimpia kohteita kuten Thorin vasara, kaksi siltaa, Wall Street ja Amfiteatteri. Riippuen siitä kummasta päästä reitin aloittaa on joko lopussa tai alussa loputtomalta tuntuva serpentiini, joka kulkee kanjonin pohjalle.

Reitille kannattaa napata mukaan vettä ja päähine ettei saa auringonpistosta. Reitti on lyhyt, mutta saattaa olla korkeuserosta johtuen hieman haastava sillä nousut ovat jyrkähköjä. Auringon nousun aikaan Bryce Canyon on upeimmillaan eikä ilma ole vielä kuuma. Omaksi harmiksi aurinko nousi, valaisi upeasti noin 15 minuuttia ja meni pilveen. Onneksi olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sain napattua kuvan Thorin Vasarasta nouseva aurinko taustalla, jota luonnollisesti oli kuvaamassa noin 20 muutakin ihmistä heh. Muuten reitillä oli yllättävän vähän ihmisiä ja sai kävellä rauhassa. Suositus siis tälle pienelle retkelle jos vierailee kanjonilla. 

BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON