OLD FAITHFUL - YELLOWSTONE

Old Faithful on varmaankin yksi maailman tunnetuimpia geysireitä. Se on nimetty jo 1870 ja oli ensimmäinen tiettävästi nimetty geysiiri Amerikassa. Nimensä se on saanut siitä, että aikoinaan se purkautui tasan 65-92 minuutin välein. Nykyään Vanha Uskollinen on kuitenkin muuttunut epäluotettavammaksi ja purkautusmisväli on kasvanut 35-120 minuuttiseksi, joten paikalla saattaa vierähtää pitkäkin tovi odotellessa. Paikalla kuitenkin aina lukee mihin aikaan viimeisin purkautuminen tapahtui ja kuinka kauan todennäköisesti seuraavaan on. 1,5-5 minuutin aikana maasta purkautuu kiehuvaa vettä 30-55 metrin korkeuteen ja näky on hämmentävä. Ajankohdasta riippumatta paikka on täynnä ihmisiä, jotka kaikki haluavat nähdä tämän samaisen luonnonihmeen.

Geysirin lisäksi kannattaa käydä katsomassa Old Faithful Inniä, joka on yksi hienoimpia koskaan näkemiäni hotelleja. Kokonaan puusta 1904 rakennetun hotellin aulatila yksinään on jo niin hulppea, että se pitää omin silmin nähdä. Huoneiden hinnat lähtevät 115 dollarista ylöspäin per yö melkein 600 dollarin sviittiin asti. Ja varaukset kannattaa tosiaan tehdä ainakin puoli vuotta aikaisemmin jos tänne mielii yöpymään. Jos kuitenkin tuuri käy niin voi omasta ikkunastaan ihailla Old Faihtfullin purkautumista.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK