PAINTED LADIES - SAN FRANCISCO

San Franciscossa kuvauksellisinta on ehdottomasti kadut ja rakennukset. Kaikki haluavat kuvia kaltevista teistä joissa upeat vanhaa aikaa henkivät talot sinnikkäästi seisovat. Alamo Square park oli oman vierailun aikaan remontissa, mutta sen ympäristö on kiva ja lähistöltä löytyy paljon kuvattavaa, hienoja taloja ja rauhallinen fiilis. Alueelta löytyy yksi kuvatuin talorivistö "Painted Ladies - postcard row" jossa pastellinsävyiset 1800-luvun lopulla rakennetut viktoriaaniset talot seisovat nätissä rivissä. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita tämän aikakauden taloja vaan niitä löytyy ympäri San Franciscoa melkein jokaisesta korttelista. 

Arkkitehtuurellisesti Painted Ladies nimeä käytetään viktoriaanisista ja edwardialaisista rakennuksista, jotka on maalattu nimenomaan korostamaan niiden arkkitehtuurellista muotoilua. Termi on lähtöisin nimenomaan San Franciscosta, mutta maalattuja leidejä löytyy muualtakin Amerikasta. 

San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco