PARISUHDE JA RETKEILY

Kuinkakohan moni täällä muistaa vuosien takaisen postaukseni aiheesta parisuhde ja matkailu, jossa kerroin, että minulle ei ole niin tärkeää matkustaa yhdessä poikaystäväni kanssa, tai ylipäätään harrastaa yhdessä. Olin niin väärässä kuin vain ikinä koskaan kukaan voi olla. Olin nuori, tietämätön, mutta silloin itsenäinen Suvi vahvasti uskoi niin. Silloisessa parisuhteessa asiat toimivat niin, enkä osannut ajatella, että asia voisi olla jotenkin toisin. Fakta on kuitenkin se, että jaoin elämäni väärän tyypin kanssa. Nyt sen sijaan voin kertoa teille miksi se yhteinen tekeminen on niin tärkeää. 

Mikä on parasta yhdessä retkeilyssä?

Kokemukset

Meidän kaikki yhteiset reissut ja telttaretket ovat parasta mitä olen kokenut. Ei ehkä olla käyty (vielä) kaikissa maailman eeppisimmissä paikoissa, mutta meidän kokemukset ovat saaneet mun sydämen pakahtumaan onnesta. Kaikki ne hetket mitkä on jakanut nuotion äärellä toisen kainalossa tai pussaillut revontulien alla, ovat arvokkaampia kuin mikään. Se, että voi jakaa toisen kanssa sen mitä tuntee ja näkee on tuplasti parempaa kuin yksin fiilistely. Nämä ovat myös niitä juttuja mitkä muistaa kiikkustuolissa.

Keskittyminen toiseen

Arjessa kaiken somen ja elektroniikan keskellä on välillä oikeasti todella vaikea keskittyä toiseen ihmiseen. Luonnossa kaikki ulkoiset ärsykkeet katoavat ja on vain te sekä ympärillä oleva luonto. Pitkillä siirtymillä tulee väkisinkin juteltua kaikkea maan ja taivaan väliltä puhumattakaan siitä, että nukkumaan mennessä ei koko ajan piippaa joku laite vieressä. Toisen kanssa saa ihan eri tavalla yhteyden kun sitä ei ole häiritsemässä ympärillä pyörivä hälinä.

Käytännön älykkyys

Normaalisti meillä on hirveä määrä erilaisia apuvälineitä kaikkeen mitä teemme. Retkeillessä joutuu usein järkeilemään miten joku tilanne ratkaistaan ja muuttuvien olosuhteiden takia eteen voi tulla vaikeitakin tilanteita. Tässä mitataan se miten kestää painetta, hallitsee stressiä ja ratkoo ongelmia. Ongelmien ja haasteiden ratkominen normaalista poikkeavissa olosuhteissa kasvattaa ja kehittää, jolloin monet arkiset ongelmat tuntuvat ihan mitäänsanomattomilta.

Yhteistyö

Retkeillessä on pakko toimia yhdessä. Joutuu auttamaan toinen toistaan ja tekemään asioita tiiminä. Tämä parantaa ihan hulluna keskinäistä kommunikointia ja yhteen hiilen puhaltamista, joka näkyy myös arjen helppoutena. Asiat ovat yksinkertaisia ja mutkattomia, eikä kaikesta tarvitse vääntää tai tehdä koko ajan kompromisseja. Molemmille on selkeää kuka tekee ja mitä, jos ei niin asiasta päästään nopeasti yhteisymmärrykseen (ei toki ihan aina, mutta useimmiten heh).

Arvostaminen

Retkeillessä ei voi haalia kaikkea mahdollista mukaan ja nopeasti oppii pärjäämään aina vain vähemmällä ja vähemmällä. Oppii arvostamaan muutakin kuin fyysistä materiaa kun sitä ei ole joka puolella ympärillä. Toisen ihmisen näkee myös ihan eri tavalla kun ei olla viimeisen päälle laittauduttu vaan ryönäillään tukka takussa juuri sellaisina kuin ollaan. Luonnossa ihmisistäkin tulee aidompia kun ei ole muita ihmisiä luomassa paineita omastaa olemisesta. 

MÄNTYSAARI IMG_5270 MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI MÄNTYSAARI