PETRIFIED FOREST NATIONAL PARK - ARIZONA

Monet tietävät Jenkkien kansallispuistoista ainakin muutaman vaikkeivat koskaan olisi niissä käyneetkään. Tunnettujen ja isojen puistojen lisäksi on kuitenkin monia pienempiä kansallispuistoja, joihin voi tehdä päiväretken. Petrified Forest on yksi tällaisista. Alue on suojeltu sen erikoislaatuisuuden takia ja täällä voit joutua puistosta lähtiessäsi näyttämään ettet ole vienyt puistosta yhtäkään kiveä tai ruohoa. Nimensä mukaisesti puiston erikoisuutena ovat tuhansia vuosia sitten kivettyneet puut, jotka kauempaa näyttävät ihan puunrungon palasilta, mutta läheltä katsottuna näkyy kuinka ne ovat muuttuneet täysin kiveksi. 

225 miljoona vuotta sitten alue oli trooppinen paratiisi, jota asuttivat sankat joukot dinosauruksia, siksi alue on myös arkeologisesti tärkeä. Myös esihistoriallisen metsän kivettynet jäänteet ovat täällä ihan oma erikoisuutensa ja nimenomaan niiden takia puistosta poistuttaessa joutuu välillä tarkastukseen. Alueelta on aikojen saatossa viety ihmisten toimesta valtavia määriä fossiileja sekä muita paikan historiasta kertovia jäännöksiä. Nykyisellään paikka on yllättävänkin karu ja sinne on vaikea kuvitella viidakkoa. Maisemat kuitenkin hienoja niinkuin kansallispuistoissa yleensäkin, puistossa on myös mukavan rauhallista sillä se on aika syrjäisessä paikassa vanhan Route 66 lähistöllä.

PETRIFIED FOREST PETRIFIED FOREST PETRIFIED FOREST PETRIFIED FOREST PETRIFIED FOREST PETRIFIED FOREST PETRIFIED FOREST PETRIFIED FOREST PETRIFIED FOREST