PIHLAJASAARI - TELTTAILU JA KOIRA

Me ollaan hieman innostuttu veneilystä. Ollaan tässä pohdittu jo vuoden päivät oman veneen hankkimisesta. Venettä ei kylläkään vielä ole, mutta hirveä hinku saariin koko ajan. Muutama viikko sitten oli niin täydellistä säätä luvattu perjantaille, että eihän me muuta voitu kuin pakata kamat ja juosta Pihlajasaaren viimeiseen lauttaan vihdoinkin. Olen halunnut päästä paikalle jo ties kuinka pitkään, mutta epämääräiset tiedot koirien pääsystä saareen ovat asiaa jarruttaneet. Yhdellä sivulla sanotaan, ettei koiria saa viedä Pihlajasaareen lainkaan, toisella sanotaan, että saa vain omalla veneellä ja kolmannella ei sanota juuta eikä jaata. Päätimme siis ottaa riskin ja käydä kokeilemassa.

Itse kaipasin kuitenkin hieman selkeämpiä ja ajan tasalla olevia tietoja myös reissun jälkeen telttailusta sekä koirille sallituista alueista. Joten lähetin reissun jälkeen palautetta missä kysyin näitä mieltäni askarruttavia epäselviä asioita ja lopulta soitin Pihlajasaaren henkilökunnalle. Tässä siis koostettuna faktat Pihlajasaaresta.

 Processed with VSCO with m5 preset
 Processed with VSCO with m5 preset
 Processed with VSCO with m5 preset

Pihlajasaareen saa ottaa koiran

Kaiken sen lisäksi sinne pääsee julkisella vesilautalla koiran kanssa. Vaikkakin Helsingin kaupungin sivuilla sanotaan ettei JT-Line suostu ottamaan koiria, se on vanhentunut tieto. Pihlajasaaressa koirien tulee olla kytkettynä eikä niitä saa päästää uimarannoille, pääasiassa koiran kanssa tulee ulkoilla vain itäisessä Pihlajasaaressa, mutta hyvin käyttäytyviä koiria sekä omistajia katsotaan suopeasti myös läntisellä puolella.  Saarelle saavuttaessa isossa opaskyltissä oli edelleen koirat kielletty merkintä, mutta tauluun oli lisätty paperinen lappu, jossa oli selvennetty koiria koskevat säännöt ja sain tarkennuksen soittaessani paikan päälle.

 Processed with VSCO with m5 preset
 Processed with VSCO with m5 preset

Telttailu Pihlajasaaressa

Itäiseltä Pihlajasaarelta on rajattu alue telttailijoiden käyttöön, mutta telttailu on sallittua vain viikonloppuisin. Telttailu maksaa 15 euroa per teltta ja maksu kerätään paikan päällä telttailijoilta. Maksun voi maksaa myös kortilla, mutta käteistä suositellaan. Paikalta löytyy vesipiste, vessa, keittokatos ja valmiina pilkottuna puita. Me saavuimme paikalle vasta viimeisellä lautalla ja maksun kerääjä oli jo ehtinyt käydä paikalla, maksuja tullaan keräämään myös aamuisin, mutta menimme ilmeisesti silloinkin ristiin. Telttailualueen tarkat rajatkin jäivät hieman epäselviksi sillä niitä ei ollut mitenkään merkitty, oletimme telttailualueen rajautuvan muurien sisään ja niiden välittömään läheisyyteen, eikä kukaan ainakaan valittanut missään vaiheessa. Kuulemma muuri on ensisijainen raja alueelle, mutta myös sen takana omaa rauhaa kaivatessa on ok telttailla (omat jäljet siivoten toki, kuten muuallakin).

 Processed with VSCO with m5 preset
 Processed with VSCO with m5 preset
 Processed with VSCO with m5 preset

Yleistä

Vesilautalla meno-paluu maksaa 7,50 aikuiselta. Vesibussit lähtevät Merisatamasta sekä Ruoholahdesta, tarkemmat aikataulut ja tiedot kannattaa katsoa JT-Linen sivuilta: http://www.jt-line.fi/pihlajasaari. Kesäkauden ulkopuolella (ja kesäkauden aikanakin) paikalle voi saapua myös omalla veneellä silloin yöpyminen maksaa myös 15 euroa. Saarelta löytyy useita hiekkarantoja, kahvila sekä ravintola, hyvät palvelut ja tarvittaessa myös henkilökuntaa. Meillä oli ihana telttaretki Pihlikseen ja voin suositella kyllä ihan kaikille muillekin, tämän helpommaksi ei saaressa telttailu Helsingissä enää mene.

 Processed with VSCO with m5 preset
 Processed with VSCO with m5 preset
 Processed with VSCO with m5 preset