PIKALOMA NAPOLIIN

Näittekin täällä jo meidän reissuvideon Napolista ja sen myötä hieman esimakua reissusta. Ystäväpariskunta kokeili kepillä jäätä ja heitti puoli vitsillä ilmaan idean Napolin reissusta pizzasta keskustellessa. Italia, pizza, aurinko ja pieni pako arjesta kuulosti täydelliseltä, joten varattiin lennot pitkäksi viikonlopuksi Napoliin. Muutamia viikkoja pyöriteltiin eri asuntoja airbnb:ssä, mutta oikein mikään ei tuntunut hyvältä. Meillä oli kriteereinä keskeinen sijainti pizzerioiden kannalta, terassis tai parveke ja erilliset makuuhuoneet. Vajaa viikko ennen vastaan tuli asunto joka täytti kaikki vaatimukset ja huonoista kuvista huolimatta varattiin se, ratkaisevana plussana oli kattoreterassi näkymillä Vesuviukselle. 

Muutamia huolestuneita kyselyitä tuli ennen meidän reissua paikan turvallisuudesta, itselläni taas ei ollut käynyt mielessäkään Napolin vaarat. Odotukseni ennen reissua olivat lähinnä pizza, jäätelö ja lämpö. Näin reissun jälkeenkään en ole huolissani Napolin vaarallisuudesta sillä en kertaakaan reissun aikana kokenut mitään siihen viittaavaa, vaikka kuljin jatkuvasti kamera esillä niin pimeään kuin valosaankin aikaan. Tietenkin on suositeltavaa pitää jokin maalaisjärki mukana aina reissatessa ja Napolissakin on omat niin sanotut huonot alueensa. 

Napolissa parasta oli juuri se, että se selkeästikään ei ole mikään turistikaupunki. Asiat ovat normaalisti, missään ei ole mitään älyttömiä turistinähtävyyksiä tai ylipäätään turisteja nähtävissä, englantia puhuttiin yllättävän huonosti ja usein paikalliset olivat ystävällisiä mutteivat erityisen kiinnostuneita meistä. Ei tarvinnut pelätä turistiansoja tai pakkomyyntiä, meininki oli rehellistä ja aitoa. Omasta mielestäni Napolissa oli myös ehkä hieman kaaottisempaa ja epäsiistimpää kuin pohjoisemmissa osissa Italiaa, muttei ollenkaan häiritsevästi. Kaiken kaikkiaan pidin Napolista paljon ja varsinkin nyt kun kaiken muun maailman pizzat on pilattu täysin, joudumme ehkä tutkailemaan tuota eteläisempää Italiaa enemmänkin. 

Tässä muutamia fiilistelyjä ennen täsmävinkkejä ja täydellisen pizzan abc:tä. 

NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI NAPOLI