PURJEHTIMASSA

image.jpg

Tässä ensimmäisessä kuvassa on aika monta mun lempparia tällä hetkellä. Toi tyyppi tuossa ja muutkin tyypit tuolla veneessä, meri, Helsinki, auringonlasku ja purjehtiminen. On todella siistiä kun vihdoin alkaa jo vähän ymmärtää mitä tuolla veneessä kuuluu tehdä milloinkin, kapteeni uskalsi luovuttaa jo ohjauksenkin osaaviin käsiini. Pohjustuksena purjehdusintoiluun kerrottakoon, että hyvä ystäväni hankki osuuden purjeveneestä tänä kesänä ja ollaan päästy osaksi tätä harrastusta hupipurjehdusten muodossa. 

Kun olin pieni vanhemmillani oli kumivene ja mummollani täyspuinen purjevene. Koko ikäni myös meren välittömässä läheisyydessä asuessani merelle pääseminen on ajatuksena kiinnostanut jo useamman vuoden. Purjehtiminen on täydellisen rentouttavaa ja kuitenkin saa koko ajan tehdä jotain, olla ulkona ja pääsee heti jotenkin luonnon keskelle kun poistuu satamasta. 

Eilen oli vielä ihan käsittämätön keli, lämmin ja aurinkoa. Käytiin isossa Vasikkasaaressa, syötiin eväitä ja kilisteltiin kuohuvia. Kotimatka taitetiin auringon laskiessa ja lopulta kuun siltaa pitkin purjehtien. Vähemmästäkin sitä alkaa haaveilemaan omasta veneestä. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg