PYÖRÄKAUSI AVATTU

Viime lauantaina oli ihan Super hieno keli ja pientä pyöräprojektia mielessä pitäen päätettiin käydä heittämässä pyörälenkki ja avata vihdoin pyöräkausi. Olen sen verran mukavuudenhaluinen, että talvipyöräilyyn en lähde eikä tuon oman sinkulan renkaatkaan siihen oikein soveltuisi. Viime vuonna jäi pyöräily jostain syystä vähemmälle vaikka silloin tällöin tulikin hupipyöräiltyä, tuntui että vespailu vei mennessään.

Kaipasin jotain aktiviteettiä tähän kevääseen, joten päätin ruveta pyöräilemään töihin. Matkaa kertyy vähän ajoreitistä riippuen sellaiset reilu ~9km per suunta eli päivässä tulee pyöräiltyä melkein 20km, se taas tekee viikossa jo sata kilsaa mikä on ihan hyvä määrä. Oman haasteensa pyöräilyyn tietenkin tuo se ettei mulla ole vaihteita lainkaan, jolloin jokainen loivakin ylämäki menee intervallitreenistä, pyörässäni ei ole lokasuojia ja aamut ovat olleet pikkasen vilpoisia. Pikkuvikoja, joten tämän viikon olen päivittäin ajanut pyörällä töihin. Ainoana ehtona pyöräilylle on se, että mittarin pitää näyttää plussaa eikä taivaalta tule räntää, vesisadekaan ei haittaa mutta loskassa en suostu ajamaan.

Töissä meillä on onneksi tosi hyvät pesutilat sillä suihkuun on aamuisin pakko päästä. Saa nähdä kauan jaksan tätä innostusta. Mulla on onneksi hyvät kerrastot ja kuorivaatteet joten sääolosuhteista homma ei ainakaan jää kiinni. Aloitinkin tämän projektin nyt, koska en tykkää yhtään pyöräilystä kuumassa vaan nämä viileät päivät on olleet täydellisiä. Tavoitteena olisikin jatkaa tätä toukokuun loppuun asti kunnes siirryn vespailuun.

Pyöräilystä tulee niin hyvä fiilis eikä kyllä yhtään haittaa, että saan pyöräillä seurasaarenselän ympäri ihanissa merimaisemissa koko matkan. Reitteinä joko aina yhtä ihana Töölö tai Kuusi-, Lehti- ja Kaskisaari.

lauttasaari lauttasaari lauttasaari lauttasaari lauttasaari lauttasaari