REPOVEDEN KANSALLISPUISTO

Repovesi on yksi lapsuuden lemppareistani. Muistan vieläkin kun lapsena pääsin tänne seikkailemaan ja riippusilta oli makein asia siihen astisessa elämässäni. Viime keväänä mietittiin Eevan kanssa mihin suunnattaisiin yöpymään ja koska edellisestä kerrasta oli ehtinyt pyörähtää vuosia ehdotin Repoveden kansallispuistoa.

Repovesi on siitä erikoinen, että se on yksi harvoista Suomen kansallispuistoista mikä ei ole kokonaan valtion omistuksessa vaan sen osilla on myös muita omistajia. Alueella se näyttäytyy useina erilaisina vuokrattavina majoituksina ja niin, että täällä on alueista riippuen aika paljonkin teitä, mistä en itse niin hirveästi tykkää. Palvelut kuitenkin pelaavat hyvin ja aina on ollut kaikki vessat ja muut siistissä kunnossa. Täällä on myös paljon kaivoja, joten vettä ei tarvitse kantaa hillitöntä määrää koko ajan mukana.

Suunnaksi otettiin tällä kertaa Lapinsalmen riippusillan sijaan kuitenkin kiipeilijöiden suosima Olhavanvuori. Ajettiin Saarijärven parkkikselle heitettiin rinkat selkään ja lähdettiin kohti Olhavaa. Matkaa kertyy reitistä riippuen vähän alle viisi kilometriä suuntaansa ja reitille osuu jyrkkiäkin nousuja. Repoveden parhaita puolia onkin sen monipuolisuus ja maaston monimuotoisuus, täällä on upeita järviä ja todella hienoja näköalapaikkoja. 

Ei ehditty auringonlaskuksi Olhavan huipulle joten suosiolla suunnattiin sen juurelle ja pistettiin teltta pystyyn. Viikonlopusta huolimatta oltiin ainoat telttailijat ja saatiinkin ihan itsekseen fiilistellä koko aamu ennen takaisin suuntaamista. Todella onnistunut reissu siitäkin huolimatta, että yöllä keli heitti pakkasen puolelle ja herättiin sen vuoksi reippaasti ennen aurinkoa laittamaan vähän lämpöä notskiin. Aika nopeasti siinä kuitenkin lämpeni kun hakkasi vähän puita valmiiksi ja keitteli aamupuuroa.

REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI REPOVESI