REVONTULIA ABISKOSSA

Sanotaan, että Abisko on yksi maailman parhaita paikkoja revontulien bongaamiseen enkä voi väittää vastaan. Kaikilla talvireissuilla olen niitä Abiskossa onnistunut myös näkemään. Itselläni oli visio järveen heijastuvista revontulista ja säätiedotteen näyttäessä pilveetöntä taivasta päätettiin suunnata rantaan. Ajatus hyvä, toteutus ei niinkään, tuuli yltyi samaa tahtia revontulien kanssa ja veti järven yli ihan tyhjästä kunnon pilvipeiton. Ranta oli sijaintina siinä mielessä huono, että takanamme nousevat vuoret jäivät rannassa olevien puiden peittoon aivan täysin ja tottakai niiden puiden takana räjähtivät revontulet ihan tajuttomaan loimutukseen. Mietin vain mielessäni kaikkia niitä kuvia jotka olisin vuorten juurelta saanut, epämääräisen risukasan ja sähköjohtojen sijaan. Tästä ajatuksesta harmistuneena luovutinkin lopulta koko kameran kanssa kikkailun ja ihailtiin taivasta kerrankin ihan ilman mitään laitteita.

En ole eläissäni nähnyt niin upeita tulia kuin tuona yönä, kaikki mahdolliset värit vilkkuivat hirveällä vauhdilla pitkin taivasta ja piirsivät pitkiä kuvioita ympäriinsä. Välillä siis näinkin, aina ei vaan mene kuvauspaikkojen valinta nappiin. Ehkä ihan hyväkin että tällä kertaa ne ovat omissa muistoissani, eivätkä pelkästään kameran kautta katsottuina.

NORTHERN LIGHTS NORTHERN LIGHTS NORTHERN LIGHTS NORTHERN LIGHTS NORTHERN LIGHTS NORTHERN LIGHTS NORTHERN LIGHTS NORTHERN LIGHTS NORTHERN LIGHTS NORTHERN LIGHTS NORTHERN LIGHTS