REVONTULIA JA ULKOPOREAMME - ISLANTI

Meidän ensimmäisen illan hotelli oli keskellä ei mitään sijaitseva Stracta Hotel, sen erikoisuus on syrjäisen sijaintinsa takia revontulet. Meillä oli pitkä päivä takana ja pienen tauon jälkeen mentiin hotellin ravintolaan syömään illallista. Oltiin jonkin verran katsottu ennusteita jotka huusivat punaisina revontulista. Syötiin kuitenkin kaikessa rauhassa illallinen loppuun kunnes ihmiset alkoivat juosta ulos. Oltiin juuri lopeteltu syöminen ja rynnättiin tietenkin itsekin pihalle, siellä ne loimusivat ihan hulluina taivaalla, vihreät lieskat. Pällisteltiin siinä aikamme taivaalle kunnes lähdettiin kasaamaan kamerakamoja kuntoon, siinä vaiheessa kun kamera oli valmiina olivat revontuletkin jo hiipuneet reippaasti.

Kiipesimme läheiselle kukkulalle odottelemaan hetkeksi uutta showta, mutta lopulta myönnettiin, että meidän kohdalta ne upeimmat revontulet olivat ja menivät heti alkuillasta. Onneksi hotellilla oli kuitenkin ulkoilma poreammeet, joihin pulahdettiin ihailemaan tähtiä ja vihreitä haituvia, eikä muuten harmittanut enää yhtään. Päivä oli ollut intensiivinen ja kuuma vesi teki hyvää ratsastuksesta ja päivän kävelystä jumiutuneille lihaksille. Ihana romanttinen päätös hienolle ensimmäiselle päivälle. Saimme olla ihan kahden pimeässä poreammeessa pelkät tähdet päällämme, raikas ulkoilma tuoksui mereltä ja kirpeän syksyiseltä, eikä mikään olisi voinut olla paremmin.

Hauska fakta muuten Islannista on se, että melkein jokaisella on oma poreamme, siinä missä Suomalaisilla on saunoja ja luonnosta löytyy lukemattomia kuumia lähteitä missä käydä uimassa vaikka kesken vaelluksen. Täällä lämpö myös poreammeissiin saadaan maan sisältä ja Islannin taloista yli 90% lämmitetään geotermisella energialla, joka on 100% uusiutuvaa energiaa.

ICELAND NORTHERN LIGHTS ICELAND NORTHERN LIGHTS ICELAND NORTHERN LIGHTS ICELAND NORTHERN LIGHTS ICELAND NORTHERN LIGHTS ICELAND NORTHERN LIGHTS

Olimme matkalla ZO-ON Icelandin kutsumina, emmekä vastanneet matkakustannuksista itse.