RIKSGRÄNSEN - SWEDEN

Tiedän, että ulkona on täysi kesä eikä lumi kiinnosta varmaan pätkääkään, mutta mulla on teille kasa postauksia viime vuoden Ruotsin reissusta. Näitä maisemia katsoessa ei myöskään varmasti pieni määrä luntakaan haittaa ja Riksussa on tälläkin hetkellä kausi oikein parhaimmillaan jos mielii laskemaan vielä.

Riksgränsen on Ruotsin Lapissa ihan Norjan rajalla oleva laskettelukeskus. Hissejä täällä ei ole kuin kuusi ja rinteiden erikoisuutena on se, että niistä suurin osa on vapaalaskuun tarkoitettuja ajamattomia rinteitä, ajettujakin toki löytyy niiden lisäksi. Kaikki lumi täällä on luonnonlunta ja Riksgränsen on yksi Ruotsin sateisimmista paikoista, joten uutta lunta tulee lähes päivittäin lisää jos tuuri käy.

Valvottujen offareiden lumitilanne tarkastetaan päivittäin ja niiden turvallisuus varmistetaan ennen porttien avaamista. Siitäkin huolimatta täällä on laskettava lumivyörykamojen kanssa sillä omalla toiminnallaan voi helposti aiheuttaa lumivyöryn, jos leikkaa väärässä linjassa lunta tai muuten vaan tunaroi. Osa rinteistä on myös todella jyrkkiä ja osaamattomalle laskijalle voi käydä täällä huonosti. Puhun nyt syvällä kokemuksen rintaäänellä sillä viimeisenä päivänä Riksussa vikalla laskullani, se klassinen "yksi lasku vielä, vaikka onkin ihan loppu jo" päättyi niin pahaan kaatumiseen paikan jyrkimmässä rinteessä, että mursin nenäni, täräytin jalkani pahemman kerran ja pelästyin kuollakseni liukuessani naama edellä kohti pudotusta. Sain kuitenkin tilanteen pelastettua ja jollain ihmeen kaupalla sain jopa laskettua alas takaisin kylään ihan nätisti.

Pienistä vammoista ja säikähdyksestä huolimatta jäi Riksgränsenistä oikein hyvät fiilikset ja haluaisin päästä laskemaan tänne uudestaan. Offarilaskeminen täällä oli ihan älyttömän siistiä ja tuli monissa paikoissa todella voitettua itsensä kun antoi mennä vaan. Ja olihan noi maisematkin ihan ok jos näin nyt voi sanoa, en oikein vieläkään pääse yli siitä miten Ruotsissa voi näyttää tältä.

RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN RIKSGRANSEN

Kuvakiitokset meikäläisestä huipulla Natalle, jota saan myös kiittää nykyisestä poikaystävästä. Tämä on nimittäin se reissu missä tuo huonetoverini pakotti mut lataamaan sen kuuluisan Tinderin, jota en kaikista uhkailuistani huolimatta raaskinutkaan poistaa takaisin Suomeen tullessa. Paras laskureissu ikinä.