STROKKUR GEYSIR - ISLANTI

Tehtiin reissulla niin sanotusti puolikas Golden Circle. Kyseessä on siis reitti jonka suurin osa turisteista muutaman päivän vierailulla Islannissa tekee. Reitti on helppo kulkea Reykjavikistä käsin ja matkalla näkee monipuolisesti luontoa ja luonnonihmeitä. Varsinaisia kohteita reitillä on kolme joista ensimmäisessä kuljetaan mannerlaattojen välissä se meiltä jäi kuitenkin näkemättä ja päätettiin vierailla kahdella viimeisellä eli Stokkurin Geysirillä ja Gullfossin vesiputouksella. Tässä näistä ensimmäinen eli Strokkurin Geysir.

Strokkur sijaitsee Haukadalurin geotermisellä alueella, joten se ei suinkaan ole alueen ainoa Geysir, mutta se on niistä aktiivisin. Se purkautuu noin 4-8 minuutin välein 20 metristä jopa 40 metriin asti. Alueella sijaitsee myös se kaikkien aikojen Geysir, joka kulkee nimellä Geysir tai The Great Geysir josta vettä purkautuu aina 70 metriin asti, mutta sen purkautuminen on niin epäsäännöllistä ettei sitä kannata jäädä paikalle odottelemaan.

Pienen kävelyreitin varrella on paljon pieniä kuumia lähteitä, jotka suihkuttavat vettä ja kuumaa höyryä ilmaan. Alue on hyvin samanlainen kuin USA:n kansallispuisto Yellowstone, jossa olen vieraillut kahdesti, mutta kyllä se vaan aina on yhtä ilahduttavaa katsoa maasta purkautuvaa vesimassaa varsinkin kun Antille tämä oli täysin ensimmäinen kerta.

STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR STROKKUR GEYSIR