TALVISEN PAKUELÄMÄN PLUSSAT JA MIINUKSET

Eli lyhyesti ja ytimekkäästi pakulifen plussat ja miinukset nimenomaan talvella. 

Miinukset

  1. Suihkussa käyminen tien päällä mahdotonta. Ratkaisu: Wetwipesit, huoltoasemien vessat, oikea vaatetus ettei hikoile.

  2. Kylmyys on tietenkin miinus sillä se asettaa haasteita juomien säilytykseen, varustukseen, vaatetukseen sekä aamuisin makuupussista nousemiseen. Ratkaisu: oikeanlainen varustus.

  3. Autoilu talvella, meillä meni suhteellisen hyvin reissu, mutta talviolosuhteet tietenkin asettavat tiettyjä haasteita. Auto ei välttämättä käynnistykään ihan ykkösellä aamulla, valot saattavat pätkiä, mikään virta ei pysy missään ja tien sivusta majoitusten löytäminen on paljon haasteellisempaa isojen lumivallien takia kuin kesällä. Ratkaisu: pieni ennakkosuunnittelu ja auton kannalta pahimpaan varautuminen. Käy lukemassa vinkit road trip talvella postauksesta.

  4. Ruokailu onnistuu toki yhtä vaivattomasti kuin kesälläkin, mutta haasteen siihen tuovat hanskojen kanssa säätäminen ja se hetki kun lämmin ruoka jäähtyy jo matkalla lautaselta suuhun, ei voi ehkä ihan samalla tavalla hifistellä ruuan tekemisen kanssa kuin kesällä. Tosin eipähän tarvitse odotella ruuan jäähtymistä eikä mikään mene ainakaan lämmön takia pilalle autossa. Ratkaisu: helpot nopeasti syötävät ruuat.

  5. Pimeässä ajaminen. Jos valoisa aika kestää alle 5 tuntia niin on sanomattakin selvää, että jossain kohtaa on pakko ajaa pimeällä vaikka kuinka hyvin suunnittelisi. Silloin varsinkin pohjoisessa tulee mukaan kuvioon teille eksyneet porot ja muutenkin ajaminen muuttuu astetta jännemmäksi. Ratkaisu: Yritä ajaa valosalla ja varmista että valot toimii. 

WINTER VAN VANLIFE KAAMOS VANLIFE

Plussat

  1. Tunnelma. Pimeässä kylmässä kun kömmit rakkaan kanssa yhdistettyyn makuupussiin jouluvalojen loistaessa pakun katossa on tunnelma juuri eikä melkein. On ihanaa olla ihan vain kahden kun monissa paikoissa offsesonkina ihmiset loistavat poissaolollaan.

  2. Yöunet, en tiedä oltiinko molemmat jotenkin rikki poikki loman tarpeessa vai nukuttiinko 15 tunnin yöunia puhtaasti siitä syystä, että pimeys laskeutui jo neljältä ja nukuimme kylmässä raikkaassa ulkoilmassa. Oli miten oli niin en ole varmaan koskaan ollut yhtä levännyt.

  3. Yöt ylipäätään ovat upeita kaikkine tähtineen ja revontulineen.

  4. Maisemat, rakastan lumisia teitä ja lumen peittämiä maisemia. Kaunista valkoista silmän kantamattomiin, meidänkin reissulla oli vaikka mitä upeita maisemia joiden läpi ajeltiin.

  5. Villapaidat, kerrokset villasukat, ei tarvitse ilmastointia autossa tai ajaa kalsareissa lämpöhalvauksen kourissa. Oma lämpötila on täyson omasta vaatetuksesta kiinni ja saa luvan kanssa laittaa vaikka useamman villapaidan päällekäin ja myös nukkua niissä.
WINTER VAN VANLIFE KAAMOS VANLIFE