THAIMAAN PHUKET

Kerrotaan nyt heti alkuun ihan suoraan, että olen aina ollut hieman ennakkoluuloinen Thaimaata kohtaan. Yhteistyötä Aurinkomatkojen kanssa aloitellessa olin ensin hieman pettynyt siihen, että meidän kohdalle osui juuri kyseinen maa. Matkakumppanini vaati tosin sitäkin enemmän suostuttelua ja lopulta olinkin itse se joka puhui kyseisen reissun puolesta. Asenteeni on perustunut puhtaasti siihen, että kaikki tuntuivat jossain vaiheessa reissaavan tuonne ja ajattelin varsinkin Phukettia täyteen ahdettuna turistirysänä. Myöskin Intian reissun jälkeen hinku Aasian on laantunut lähes kokonaan ja kiinnostus matkailussa on kohdistunut lähinnä länteen enemmän kuin itään. En myöskään voinut sietää Thaimaalaista ruokaa, ilmeisesti parin suhteellisen harhaanjohtavan ruokakokemuksen seurauksena. Tästäkin huolimatta päätin ottaa haasteen vastaan ja lähdin suurella mielenkiinnolla matkaan. Olen yleisestikin sitä mieltä, että mitään mitä ei ole itse kokenut tai nähnyt ei saisi tuomita vaan haluan muodostaa mielipiteen vasta kun itse olen nähnyt millaisia asiat tai ihmiset ovat. 

Mielikuvani Thaimaasta oli aikalailla oikea kaikilta muilta paitsi negatiivisilta osiltaan, ja tykkäsin siitä hurjasti enemmän kuin osasin arvatakaan. Ihmiset eivät olleet yhtään niin ahdistavia ja päällekäyviä kuin esimerkiksi Intiassa, Phuket oli todella monipuolinen ja nähtävää sekä tekemistä olisi riittänyt vaikka kuinka. Jouduin myös pyörtämään puheeni ruuasta sillä miten paistettu riisi, pähkinät, friteeratut kasvikset ja herkullisesti maustettu kala voisi olla huonoa? Enkä edes aloita hedelmien tarjonnasta tai Thaimaalaisesta maitoteestä, jota saatoin raahata kotiin useammankin paketin. 

Käytiin viikon aikana viidellä eri retkellä, tutustuttiin paikalliseen kulttuuriin, snorklattiin, seikkailtiin saarilla, ihailtiin auringonlaskuja, nähtiin apinoita ja käytiin tutustumassa norsuihinkin. Kaikista näistä kirjoittelen ihan omat juttunsa. Asuttiin rauhallisella Kata Beachillä ja tarkalleen ottaen sijaintimme oli Kata Noi. Mietittiin myös päiväretkeä Krabille, mutta lopulta aikataulut eivät antaneet mitenkään myöten, joten sinne täytyy ehdottomasti mennä seuraavalla kerralla.

Matka toteutettiin yhteistyössä aurinkomatkojen kanssa, eikä kyllä paljon onnistuneempi reissu olisi enää voinut olla. Nähtiin viikossa ihan älytön määrä kaikkea, saatiin vähän aurinkoa ja kyllä tuolla monta kertaa iski sellainen täydellinen onnellisuuden tunne, milloin ei voi kuin hymyillä koko naaman leveydeltä ja nauttia. Jos siis teillä on harkinnassa vielä minne talvella lomalle, niin suosittelen Thaimaata kyllä ihan koko sydämestäni ja noin muutenkin kannattaa tsekata Aurinkomatkojen kohteet. Tälläiseltä omatoimiselta matkailijalta on paljon sanottu, että taisin vihdoin sisäistää pakettimatkojen viehätyksen ja sen, ettei kaikkea tarvitse todellakaan tehdä itse lomalla. Tässä teille kuvamaistiaisia siitä mitä kaikkea tuli nähtyä ja koettua. Muistinko jo sanoa, että ai vitsit mä tykkäsin Thaimaasta!

IMG_1426 IMG_0659 PB200966 IMG_1033 IMG_1208 IMG_2405 IMG_2532 IMG_1628 IMG_1160-2 IMG_1400 IMG_1483 IMG_1216 IMG_2665 PB180513 IMG_2264 IMG_2026 PB180752 IMG_0640 IMG_2419 IMG_0871 PB180576 IMG_1996 PB180796 IMG_1017 IMG_2090 IMG_2241 PB180832

Postaus toteutettu yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa.