THE LOOP - CHICAGO

Chicagon keskusta on nimeltään The Loop, nimi tulee keskustaa kiertävästä joesta ja myös metrolinjat tekevät keskustan ympäri lenkin katujen yläpuolella. Keskustassa sijaitsevat kaikki korkeimmat pilvenpiirtäjät ja bisneskeskittymä, aivan sen reunoilta löytyy kuitenkin millenium park sekä alueella on kauppojen lisäksi paljon hyviä ravintoloita, teatteri ja muutenkin elämää myös arkisten toimistoaikojen ulkopuolella. Oma hotellini oli niin lähellä keskustaa, että kävelin yleensä joen yli lähimmälle keskustan metropysäkille ja nappasin siitä metron. Muutaman kerran myös pyöräilin hotelilta ja hotellille.

Keskustaa kiertävä Loop river on parhaimmillaan auringonnousun tai -laskun aikaan sillä valo heijastuu upeasti ympärillä olevista rakennuksista ja ajankohdasta riippuen vastaan tulee joko lenkkeilijöitä tai iltapäivän hengailijoita. Joen yli menee keskustan alueella 18 siltaa, jotka ovat nostettavia, niiden yli menee kävelyteitä, metrolinjoja, autoteitä, busseja ja liikenne onkin hyvin vilkasta. Silti monet silloista ovat teräsrunkoisia joiden kävelyosat ovat edelleen puuta, aivan kuten monet metroasematkin. 

Keskusta on niin kompakti, että sen kävelee helposti ympäri vaikka useampaankin kertaan, mutta metrosta käsin saa myös ihan oman katsauksen alueeseen, metrot kun kulkevat teidän yllä pilvenpiirtäjien välissä ja kolisevat tunnelmallisesti kulkiessaan. Keskustassa suosittelen tsekkaamaan ainakin Chicagon vanhan teatterin, Willis Towerin, Millenium Parkin, ihastelemaan vanhoja rakennuksia pilvenpiirtäjien väleissä ja tietenkin Loop Riverin. 

CHICAGO IMG_1324 CHICAGO CHICAGO CHICAGO CHICAGO CHICAGO IMG_1327 CHICAGO CHICAGO CHICAGO CHICAGO CHICAGO CHICAGO