THEODORE ROOSEVELT NATIONAL PARK - NORTH DAKOTA

Tämä North Dakotan helmi on jenkkien vähiten vierailtu kansallispuisto, sillä se on aika kaukana kaikesta. En rehellisesti tiennyt paikasta nimeä lukuun ottamatta mitään muuta. Yövyttiin Cottonwood Campgroundilla, joka oli leirintäalueena jotenkin symppis ja persoonallinen. Telttapaikat olivat todella väljästi eivätkä yhtään niin lähekkäin kuin muissa paikoissa. Puut olivat jotenkin todella savannihenkisiä sillä ne olivat pitkiä ja alaosat oksattomia, mutta ylhäältä ne levenivät suojaamaan telttailijoita.

Puistossa oli todella rauhallista ja seuraavana päivänä puistoa tutkiessa vastaan ajoi tasan yksi auto. Jostain syystä paikasta ja sen luonnosta tuli koko ajan mieleen lapsuuteni lempielokuva "Maa aikojen alussa". Odotinkin koko ajan jostain kulman takaa putkahtavan dinosauruksia, mutta sen sijaan nähtiinkin "vain" villihevosia ja biisoneita.

Nimensä puisto on saanut Yhdysvaltojen entisen presidentin Theodore Rooseveltin mukaan, joka vaimonsa sekä äitinsä kuoltua tuli puistossa olevalle hevostilalleen suremaan pariksi vuodeksi. Paljon sitä ennenkin tämä puisto oli presidentin lempipaikkoja ja hän kävikin täällä paljon ratsastamassa sekä metsästämässä. Nykyisin tuo hevostila on liitetty osaksi puistoa.

THEODORE ROOSEVELT NP

Cottonwoodin leirintäalue on noiden puiden katveessa. Ajettiin illan hämärtyessä perille, eikä oikein tiedetty mitä aamulla oli odotettavissa. Aamu alkoi sarastaa paksun sumun läpi ja aamiainen syötiin aika mystisissä tunnelmissa.

THEODORE ROOSEVELT NP

Puiston ympäri kiertää 58km pituinen Scenic Loop-tie, jonka varrelta saa aika hyvän käsityksen paikasta. Matkan varrella on useita paikkoja mihin voi pysähtyä ihmettelemään ympäristöä.

THEODORE ROOSEVELT NP

Näkymä Badlands Overlookilta. Me yritettiin bongata jokaisesta näkymästä lähinnä biisoneita, sillä puisto on tunnettu juuri niistä.

THEODORE ROOSEVELT NP

Lopulta biisonit bongasivatkin meidät ja kirjaimellisesti kävelivät suoraan eteemme. Oli pakko pysäyttää auto ja antaa lauman kulkea tietä pitkin meidän ohi ennen matkan jatkamista.

THEODORE ROOSEVELT NP

Lauman isoin biisoni oli melkein meidän auton kokoinen ja niin kuumottava, että rullattiin ikkunatkin kiinni sen kääntäessä katseensa meitä kohti. Biisonit ovat täälläkin tottuneita autoihin, mutta villieläimistä ei koskaan voi tietää mitä ne keksivät.

THEODORE ROOSEVELT NP

Lauma jatkoi matkaansa meidän ohi ja näin päästiin itsekin jatkamaan matkaa.

THEODORE ROOSEVELT NP

Upeaa laaksoa toisensa perään.

THEODORE ROOSEVELT NP

Oma lempparini puistossa oli Wind Cave trail, jonka polku johtaa pienen kukkulan laelle.

THEODORE ROOSEVELT NP

Liisa tiiraile Wind Cavelle kiikareilla näkyykö niitä villihevosia vielä.

THEODORE ROOSEVELT NP

Tässä kuvassa näkyy miksi kyseinen paikka oli lempparini, maisema on aivan suoraan "Maa aikojen alussa" leffasta.

THEODORE ROOSEVELT NP THEODORE ROOSEVELT NP

Fiilisteltiinkin aikamme tuolla kielekkeillä maisemia ja aamuaurinkoa.

THEODORE ROOSEVELT NP

Veikkaan, että täällä olisi kivempi vaeltaa pidempiäkin reittejä kun maasto on niin helppokulkuista, mutta kuitenkin korkeuseroja on ihan kiitettävästi.

THEODORE ROOSEVELT NP

Theodore Rooseveltin hevostilan mahdollinen vierasrakennus vai kenties Herran itsensä oma asumus.

THEODORE ROOSEVELT NP

Liisa kunnon karjanaisena vahtimassa tiluksiaan.

THEODORE ROOSEVELT NP

Ihan huikea puisto ja voin kyllä suositella jos sattuu mitenkään reitille.

THEODORE ROOSEVELT