THÓRSMÖRK BASAR - ISLANTI

Thórsmörkin päästä löytyy yksi suosituimpia taukopaikkoja Basar. Tämä on hyvä siksi, että useimmat reitit lähtevät täältä ja paikalla on hyvät palvelut. Löytyy suihkut, vessat, mökkejä, keittokatos jne. Kuulemma monet tulevat paikalle kuljetuksella, johon kuuluu telttojen pystytys ja kokkaus jolloin paikalliset (ja turistit) voivat käydä vaeltamassa ympäristössä koko päivän ilman painavia kantamuksia ja illalla tulla valmiiseen pöytään niin että odottamassa on valmiina jopa lämmitetyt makuupussit. Aluksi ajatus kuulosti täysin hullulta, mutta toisaalta monet paikalliset tekevät tätä nimenomaan rentoutuakseen arjesta ja pakko myöntää, että olisihan tuollainen nyt houkutteleva ajatus. Ei tarvitse stressata pimeässä teltan pystyttämistä ja väsyneenä ei pidä alkaa heti puuhastelemaan, silti ei tarvitse tinkiä luontokokemuksesta. En nimittäin varmaan ole ainoa joka olisi halunnut vain kömpiä telttaan nukkumaan määränpäähän päästyä.

Me kuitenkin olimme täällä vain päiväretkellä, joten hyödynnettiin lähinnä vessoja ja taukopaikkaa. Islantilaisittain grillasimme hodareita ja juotiin paikallisia limppareita. Islantilaiset rakastavat jostain syystä hodareita ja nimenomaan perinteisesti ketsupilla ja sinapilla höystettyinä.  Ruuan jälkeen käytiin kiertämässä Basarilta lähtevä pieni patikkapolku jossa maisemista saa pienen maistiaisen. Maasto oli hyvin puskamaista ja kuulemma tyypillinen Islantilainen metsä on nimenomaan enemmän pienehköjä puskamaisia puita muistuttavaa kuin suurta ja korkeaa. Alunperin suurin osa Islannista oli tällaista samanlaista metsää, mutta maasto hakattiin nopeasti paljaaksi rakennustarpeiden ja lämmityksen tarpeessa.

ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND ICELAND

Olimme matkalla ZO-ON Icelandin kutsumina, emmekä vastanneet matkakustannuksista itse.