TIPI VILLAGE - MONTANA

Jokaisella meistä taitaa olla jonkinlainen lista asioista mitä haluaa elämänsä aikana tehdä. Yksi mun listan jutuista on ollut yöpyminen oikeassa tiipiissä. Aikaisemmalla jenkkireissulla nukuttiin glamping-henkisesti "tiipiissä", mutta sekin oli oikeastaan vain teltta joka oli pystytetty kuin tiipii. 

Tällä reissulla päästiin sitten kokeilemaan jotain ihan muuta. Montanan Browningissa sijaitsevassa Lodgepole Gallery & Tipi Villagessa pääsee majoittumaan perinteiseen Tiipii-telttaan ja halutessaan nauttimaan perinteistä illallista johon kuului erikoisuutena puhveli-lihapullat. Majoitus on hieman teltasta riippuen airbnb:n kautta 62 euroa per yö + 24 e per lisähenkilöt. Hintaan kuuluu alueelta löytyvä suihku ja puut tiipiin nuotiota varten. Lisähintaan saa myös patjat ja viltit majoitukseen, meillä kuitenkin oli omat retkikamppeet mukana joten pärjättiin niillä.

Montanassa monta viikkoa roihunneiden metsäpalojen takia ilma oli aika savuinen, mutta se sopi jotenkin täydellisesti mystiseen tunnelmaan. Asetuttiin taloksi, käytiin suihkussa ja illallisen jälkeen oli pakko vielä valmistaa tiipiissä nuotiolla vähän smoreja ja poppareita. Yöstä en muistakaan sitten muuta kuin sen, että nukahdin salamana ja nukuin kuin tukki, varmaan yhdet elämäni parhaista unista. Aamulla aurinko nousi punaisena savupilven takaa ja loi aika dramaattisen tuntuiset puitteet meidän lähdölle kohti Kanadaa. 

Mulla on vieläkin tallessa ääniviestejä mitä lähettelin Antille tuolta illalla kun kävelin otsalampun kanssa vessaan ja niistä kyllä huokuu sellainen lapsen into ja ilo. Tämä olikin yksi upeimmista kokemuksistani. 

TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE TIPI VILLAGE