TÖÖLÖ TAVATAAN TAAS

Töölö on minulle rakas ja tärkein kaupunginosa koko maailmassa. Täällä olen kokenut niin paljon, ensin koko lapsuus, sitten ensimmäinen oma koti, ensimmäinen avoliitto silloisen poikaystävän kanssa, ensimmäinen oma koira ja ensimmäinen kerta kämppiselämistä. Niin paljon ensimmäisiä asioita ja hyviä muistoja, tuntuu että elämäni Töölössä on jakautunut selkeisiin jaksoihin. 

Nyt on taas yhden jakson loppu, mutta tämä jakso on ollut ehkäpä tärkein kaikista. Mistä asioista tämän vuoden Töölössä tulen muistamaan?

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Toni

Meistä on Tonin kanssa hitsautunut aikamoinen kaksikko tänä aikana. Ollaan oltu ensimmäisiä kertoja oikeasti pitkään kahdestaan, sillä alunperin otin Tonin eksäni kanssa sitten erottuamme palloteltiin sitä yli vuosi edes takaisin ja sitten rupesinkin seurustelemaan uudestaan. Nyt sitten vuoden alussa erottuani jäätiin Tonin kanssa oikeasti kahdestaan ensimmäistä kertaa ikinä ja ai hitsi että meillä on ollut siistiä. Se on aina ollut aikamoinen mammanpoika joten tuntui, että se varsinkin nautti tästä meidän yhteisestä ajasta täysin rinnoin. 

Oli myös ihanaa kun oli tutut lenkkipolut ja meidän molempien lempipaikat sekä kahvilat ihan samalla tavalla kuin viimeksikin täällä asuessamme. Toni on juossut pitkin rantaviivaa harva se päivä ja tuntuu että se alusta asti nautti suunnattomasti takaisin paluusta. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Koti

Olen aina tiennyt mistä tykkään ja minkälaisessa ympäristössä oloni on kotoisa. Tämän vuoden aikana olen löytänyt ja tehnyt hankintoja jotka ovat tehneet kodistani minun kotini. Olen löytänyt sen niin sanotun oman sisustustyylin ja koti on tuntunut aivan ihanalta. Olen viihtynyt siellä välillä liiankin hyvin ja reissuista on ollut aina yhtä ihana palata kotiin. Huomasin tavaroitani pakkaillessa, että oikeastaan kaikki omistamani huonekalut sopivat yhteen täydellisesti, minulla on hyvä kokonaisuus mietittyjä asioita enkä malta odottaa uudessa kodissa uusien hankintojen tekemistä ja tavaroiden uudelleen järjestelyä. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Kahvi

Olen innostunut kahvista ihan uudella tavalla ja ostin La Pavonin, jolla voin keittää täydellistä kahvia, vaahdottaa maidon ja hifistellä. Ja kahvia onkin keitelty vaikka kuinka ja useampia aamuja kuin koskaan aikaisemmin olen viettänyt keittiössä täydellisten aamiaishetkien muodossa. Eli Töölössä on ennen kaikkea nautittu täysin rinnoin. 

image.jpg
image.jpg

Unelmien toteutus

En tiedä minkä kohtauksen sain alkuvuodesta, mutta tuntuu että päätin ihan tosissani toteuttaa kaikki haaveeni ja pistin rytinällä toimeksi. Ensin ylipäätään muutto Töölöön, työpaikan vaihtaminen, matkoja ja isoja muutoksia elämässä. Olin aina halunnut Vespan joten hitto vie ostin sellaisen. Kävin paikoissa joista olin haaveillut vuosia ja tein aikalailla kaiken mistä haaveilin sellaisella miksi ei asenteella. Pidin elämäni ensimmäisen valokuvanäyttelyn, kuvasin häät, kehityin kuvaajana ja ihmisenä. Tapasin paljon ihmisiä ja sain uusia ystäviä. Olen aina tiennyt kuka ja mikä olen, mutta se vain vahvistui tämän vuoden aikana. Opin kehen voi luottaa ja opin luottamaan omaan intuitioon ja fiiliksiin. Heittäydyin koko sydämelläni asioihin riskeistä huolimatta. Tein kaiken pienistä asioista lähtien mistä olin haaveillut, jatkoin melontaharrastusta ja retkeilyä ihan kunnolla. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Ei siis yhtään hassumpi vuosi ja tärkeä vaihe omassa elämässä. Ehkä Töölö kuvastaa mulle sellaista tiettyä itsenäistymistä ja itsensä löytämistä monissa elämän eri vaiheissa. Nyt mulla on kuitenkin ihan hemmetin hyvä olla ja  jatkan onnellisena kohti Lauttasaarta ja uusia tuulia, jotka puhaltaa mereltä ihan kuten Töölöönkin. Joten kiitos ja kippis tästä ajasta, nähdään taas.

image.jpg
image.jpg