TOP 5 RETKEILYVARUSTEET KESÄÄN

Riippumatto

Jostain syystä itselläni kesti vuosia ennen ensimmäisen mukana kannettavan riippumaton hankkimista. Sen jälkeen kun sellaisen sain kuitenkin joululahjaksi, en ole lähtenyt mihinkään ilman. Aivan täydellinen asia, ihan missä tahansa. Toimii niin kaupungissa kuin metsässäkin eikä tarvitse mukaan mitään muuta.

RIIPPUMATTO

Emalimukit

Rakastan emaliastioita! Syy on puhtaasti se, että ne näyttävät mielestäni aivan ihanilta, ne ovat kevyitä, kestäviä ja helppo puhdistaa. Aivan täydellisiä kesäpiknikille, reissupakuun tai aamukahveille.

EMALIMUKIT

Pellavapyyhe

Jos sinulla on vielä tekninen retkipyyhe niin unohda se heti. Sen jälkeen kun saatiin tuparilahjaksi pellavapyyhkeet, luovuttiin molemmat samantien retkipyyhkeistä ja ne päätyivät autoräteiksi (mihin ne omasta mielestäni ovat huomattavasti sopivammat). Pellavapyyhkeet kuivuvat super nopeasti, ovat nättejä, kevyitä ja tuntuvat miljoona kertaa kivemmilta ihoa vasten. Jos taktikoi ja hankkii neutraalin voi pyyhettä helposti käyttää huivina, hätävilttinä tai mekkonakin tarpeen vaatiessa. Paras kesävaruste ikinä.

PELLAVAPYYHE

Juomarakko

Ostin Jenkeistä vihdoin ja viimein itselleni juomarakon muutama vuosi sitten. Se on paljon kätevämpi kaikella tapaa kuin perus vesipullo. Itse huomaan, että juon pillistä kuin huomaamattani vähän koko ajan, kun taas vesipullosta juodessa pidän aina taukoa ja juon ihan liikaa kerralla. Juomarakko myös helpottaa jos ei juuri ole vapaita käsiä, esim kiivetessä johonkin ja siihen saa kätevämmin mukaan kaksi litraa vettä kuin kahden litran pullossa.

Viltti

Viltit ovat oma heikkouteni olen raahannut niitä useita ympäri maailmaa. Meksikosta toin matkalaukussa kolme kappaletta, Jenkeistä olen tuonut useamman ja Intiastakin roudasin aikoinaan jonkun viltin, joka on ajan saatossa hukkunut. Se on kuitenkin kannattanut sillä viltit ovat ahkerassa käytössä kotona, pakureissulla, retkeillessä ja matkustaessa. Hyvä viltti on lämmin, kompaktin kokoinen ja toimii monessa tilanteessa. En ole vielä koskaan katunut yhtäkään vilttiostostani ja siksi suosittelen muitakin panostamaan yhteen oikeasti täydelliseen vilttiin.

VILTTI