TWO GUNS - ARIZONA GHOST TOWN

Hollbrookin lähettyviltä löytyy muutamia mielenkiintoisia historian saatossa unholaan jääneitä paikkoja. Toinen näistä on Two Gunsin hylätty leirintäalue joka route 66 kultavuosien jälkeen jäi rapistumaan ilman asiakkaita.

Sitäkin mielenkiintoisempi on kuitenkin sen vierestä löytyvä Canyon Diablon rauniokaupunki joka oli aikanaan yksi Jenkkien pahamaineisimpia paikkoja. Molemmat sijaitsevat Navajojen alueilla. Vuonna 1880 perustettu kaupunki syntyi läheisen rautatierakentamisen myötä, syrjäisen sijaintinsa vuoksi siellä ei ollut lainkaan lainvalvojia, jonka myötä kaupungin keskustaan Hell Streetin varrelle nousi neljätoista saluunaa, kymmenen uhkapelipaikkaa, neljä bordellia sekä kaksi tanssipaikkaa, jotka kaikki olivat auki 24h. 2000 asukkaan kylä keräsi paljon laitakulkijoita ja meininki oli kuin vanhasta länkkärielokuvasta. Kaupunkiin yritettiin saada lainvalvojaa ja legendan mukaan ensimmäinen virkaan astunut kesti siinä tasan 5 tuntia ennen väkivaltaisen kuoleman kohtaamista. Kaupungin laitamille on haudattu yhteensä 35 lainvalvojaa, jotka on tapettu heidän yrittäessään tuoda kaupunkiin järjestystä. "Loistoa" kesti vain parikymmentä vuotta sillä 1900-luvun alussa rautatien valmistuttua, koko kaupunki kuoli ja jäi raunioitumaan. 

Myöhemmin rakentunut Two Gunsin leirintäalue hyödynsi vanhan kaupungin raunioita ja rakennutti niiden raunioihin eläintarhan, jossa oli leijonia, panttereita sekä ilveksiä vuosien 1914-1938 välillä, lopulta kuitenkin 1950-luvulla Two Guns hylättiin ja sekin jäi raunioitumaan omaan yksinäisyyteensä.

TWO GUNS TWO GUNS TWO GUNS TWO GUNS TWO GUNS TWO GUNS TWO GUNS TWO GUNS TWO GUNS TWO GUNS TWO GUNS TWO GUNS