VUOSI PAKETISSA

Nyt on listattu missä sitä on reissattu, sen lisäksi olen joka vuosi täyttänyt tämän saman kyselyn ja tahdoin nytkin sen tehdä. Tämä päättäköön tämän viikon viime vuoden koostamisen. Aikamoinen vuosi takana ja innolla odotan mitä tämä uusi tuo mukanaan.

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?

Toteutin haaveitani enkä antanut ihmisten enää kävellä ylitseni. Uskalsin heittäytyä ja rakastuin syvemmin kuin ikinä aikaisemmin. Ostin Vespan, lensin helikopterin kyydissä, pussailin maailmanpyörässä, lumikenkäilin revontulien alla, kuvasin tähtiä, kuvasin häät, pidin valokuvanäyttelyn rakkaan ystävän kanssa, purjehdin niin paljon että tulin merisairaaksi ja asuin kämppiksen kanssa.

image.jpg

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?

Lupasin keskittyä positiivisiin asioihin ja elää enemmän oikeaa elämää somen sijaan. Mielestäni onnistuin hyvin ja useita kertoja jätinkin kännykän taskuun, elin monia hetkiä ilman niiden taltioimista mihinkään, päivitin instagramia kun huvitti jos huvitti enkä juuri koskaan sillä hetkellä kun se hetki oli elettävänä. En ole kirjoittanut postauksia kuin murto-osasta viime vuoden reissuista tästä samasta syystä. En halua tämän blogin määrittelevän minua vaan tahdon pitää tämän paikkana jossa voin jakaa kuvia sekä ajatuksia kun siltä tuntuu enkä mistään velvollisuudesta ja siinä olenkin mielestäni onnistunut.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?

Kyllä tuli niin monia hyviä ihmisiä etten kestä.

image.jpg

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

En menettänyt.

5. Missä maissa vierailit?

Suomi, Ruotsi, Norja, Viro, Latvia, Saksa, Itävalta, Italia, Kanada, Jenkit (10 osavaltiota).

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?

Sain kaiken mitä toivoin ja enemmän kuin uskalsin ikinä toivoa. 

image.jpg

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?

Juhannuksen sillä siinä oli taikaa ja Antin sekä mun ensimmäisen tapaamisen.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

Uskaltaminen, itseensä sekä omiin vaistoihinsa luottaminen, unelmien toteutus sekä se, että uskalsin luottaa johonkin toiseen niin paljon, että rakastuin.

image.jpg

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?

Olin hieman pettynyt itseeni kun en saanut koulua ja lopputyötä eteenpäin niin paljon kuin olin ajatellut, mutta siihen oli omat syynsä eikä ole tapana jäädä vellomaan sellaisiin asioihin mihin ei voi enää vaikuttaa vaan pitää yrittää parhaansa jatkossa.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

Ainoa mainittavan arvoinen juttu taitaa olla se kun mursin nenäni Rikgränsenin jyrkimmällä offarilla, muuten ei ole ollut yhtä pientä flunssaa ihmeellisempää.

image.jpg

11. Mikä oli paras ostoksesi?

Vespa ehdottomasti, Patagonian kevyt untuvatakki ja talvimakuupussini jonka päivitin uuteen pinkkiin untuvaiseen.

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

En juurikaan pöyristynyt, mutta odotin eräältä ihmiseltä ikäistään käytöstä. Ei kuitenkaan ole minun asiani tai omaan elämääni vaikuttavaa jos joku muu ihminen toimii miten sattuu. Voin vaikuttaa vain omaan toimintaani ja jos jonkun ihmisen pöyristyttäisi niin miksi haluaisin olla sellaisen ihmisen kanssa tekemisissä? Keskitytään niihin hyviin juttuihin ja siihen omaan toimintaan. 

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Reissuihin ja ne olivatkin parasta mitä rahalla voi ostaa. Yksittäinen iso hankinta oli tietenkin Vespa joka oli jokaisen sentin arvoinen.

image.jpg

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Heh tapani mukaan kaikesta: melonnasta, ulkokiipeilystä, purjehduksesta, Vespasta, treffailusta, itsenäisestä elämästä, Antista, pimeässä kuvaamisesta, riippumatoista, hyvistä erikoisoluista, teak-kalusteista, kahvista, lauttasaaresta, merinovillasta ja työstäni. Retkeily on aina ollut osa elämääni, mutta ehkä se nyt tuli astetta vahvempana takaisin. 

image.jpg

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Lewis Watson - Into The Wild

16. Viime kauteen verrattuna, oletko

– Onnellisempi vai onnettomampi: Onnellisempi.
– Laihempi vai lihavampi: Samat vaatteet käytössä kuin viimekin vuonna eli aika samoissa taidan olla.
– Rikkaampi vai köyhempi: Henkisesti niin paljon rikkaampi mutta rahallisesti varmaan köyhempi.

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

No ainahan sitä voisi nukkua enemmän, koska nukkuminen on ihan hiton kivaa. 

image.jpg

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Olisin voinut stressata syksyllä vähemmän koulusta ja töistä.

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Joulu aloitettiin ripustamalla riippumatto parvekkeelle ja siinä makoilemalla, loppu meni perinteisenä perhejouluna. Juhannuksen vietin melomalla seurasaareen ihailemaan kokkoa mereltä ja aivan maagiseen loppuiltaan kun saunottiin, vihdottiin, syötiin ja nautittiin olosta merimelojien majalla. Ja sokerina pohjalla hetki kun lopulta lämpinä kesäiltana kävelin Töölöön kotiini pakahtumaisillani onneen ihan vain siksi, että tuntui kuin olisin tajunnut elämän tarkoituksen.

20. Rakastuitko kauden aikana?

Päättömästi, puhtaasti, tavalla jota en uskonut mahdolliseksi ja parasta on se että se tunne ei ole kadonnut mihinkään. 

image.jpg

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Alkuvuonna en katsonut juuri mitään ja salkkaritkin unohtuivat useammin kuin kerran. Antin kanssa katsottiin Narcos, Fargo ja The Affair jotka kaikki hyviä. Fargon kakkoskausi teki suurimman vaikutuksen, ihan super hyvä ja ai että mitkä hahmot, miljöö ja kaikki, ihan 5/5.

22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

En vihaa ketään, ihan turhaa käyttää energiaa sellaiseen. 

image.jpg

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

En lue juuri koskaan, aloitin yli vuosi sitten Thaimaassa lukemaan Outlanderin ensimmäistä osaa ja kyseinen kirja on minulla edelleen kesken.

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Radio. En ole vuosikausiin kuunnellut enää radiota, mutta antilla on tapana pitää radiota päällä kotona ja oikeastaan se on aika kivaa. On monia hyviä ohjelmia ja radiossa hauskaa on kun ei voi koskaan tietää mitä sieltä tulee seuraavaksi vaan se on aina yllätys.  

image.jpg

25. Mitä halusit ja sait?

Itsenäisyyttä, vapautta, rakkautta, kokemuksia, onnea, valokuvata, mielenrauhaa, kodin Töölöstä sekä kodin Lauttasaaresta. Pääsin Dolomiiteille, Kanadaan, Zioniin ja baltiaan rannoille telttailemaan. Sain niin paljon etten tiedä miten pystyisin olemaan tarpeeksi kiitollinen kaikesta. Kaiken tämän yli menee kuitenkin se, että sain rinnalleni ihmisen jonka kanssa haluan jakaa kaiken. 

26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Enemmän vapaita aamuja peiton alla pötkötellen Antin kainalossa. Useampia yhteisiä telttaöitä. 

image.jpg

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?

Olen nähnyt tänä vuonna tasan 6 elokuvaa joista viihdyttävin oli Mad Max.

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?
Olin jenkeissä ja syntymäpäiväni alkoi poreammeessa Arizonan Tucsonissa eräässä motellissa, jatkui perinteisellä Amerikkalaisella aamiaisella ja päättyi illalla valkoisen hiekka-aavikon kautta telttaan nukkumaan. Ja täytin osuvasti tämän kysymyksen numeron (28) verran.

image.jpg

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selvästi paremman ja onnellisemman?

En keksi mitään miten vuosi olisi voinut olla onnistuneempi. Tottakai vuodessa on ollut eripuraa, harmitusta, vaikeuksia, huonojakin päiviä ja muuta mutta kaikki se kuuluu elämään, vaikeudet pitää käsitellä ja jatkaa elämää. Pääasia on se, että keskittyy hyviin asioihin ja että kokonaisfiilis vuodesta on onnellinen. Tästä vuodesta kuitenkin tuli noin tuhat kertaa parempi kuin mitä ikinä osasin odottaa vuosi sitten.

30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?

Säänkestävä. Rento, mutta ajoittain aikaisempaa naisellisempi. Hyviä materiaaleja ja mukavuutta. Harkittuja pitkäikäisiä hankintoja. 

image.jpg

31. Mikä piti sinut järjissäsi?

Luonto, Antti, ystävät ja musiikki.

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?

En ole koskaan kiinnostunut julkkiksista, ihailen enemmän taviksia, mutta en heitäkään ns. himoitse. 

image.jpg

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?

Ei mikään, tai monetkin varmaan koskivat jollain tasolla itseäni, mutta kiinnostukseni politiikkaan on nolla. Tiedän kyllä suurpiirteisesti mitä maailmalla ja täällä tapahtuu, mutta rehellisesti en jaksa vaivata päätäni sillä.

34. Ketä kaipasit?

Koiraa alkuvuoden reissuilla. Kuukauden Jenkeissä Anttia, jonka jälkeen lupasin ja vannoin että ei enää ikinä vietetä niin pitkää aikaa erossa haha.

image.jpg

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

Antti ja monet ihmiset jotka Antin kautta ovat tulleet elämääni. Inspiroivin yksittäinen ihminen oli Eeva. Tapasin myös monia ihmisiä jotka tiesin entuudestaan instagramista ja uudessa työpaikassani on myös monia mahtavia tyyppejä.

36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?

Yllätin itse itseni sillä miten hyvin pärjäsin, miten paljon uskalsin ja tein. Rakkaus yllätti ja ennen kaikkea elämä yllätti. 

image.jpg

37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteiksi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

1. Jatka samaan malliin, tee sitä mikä tuntuu hyvältä.

2. Rakasta ja luota siihen että sinuakin rakastetaan.

3. Tee lopputyösi valmiiksi.

4. Vietä enemmän aikaa ilman suunnitelmia. 

5. Maistele uusia ruokia.