WHITE SANDS - NEW MEXICO

Synttärini ovat jo useana vuonna osuneet matkoille ja tällä reissulla ne sattuivat osumaan White Sandsien kohdalle. Alunperin meillä oli tarkoituksena yöpyä hiekka-aavikolla teltassa ja olimme sitä varten jo erikoisluvan hankkineetkin. Paikka kuitenkin kuuluu hallitukselle ja laajan aavikkoalueen vuoksi täällä tehdään usein missiilikokeita. Valitettavasti meidän päivälle osui juuri tällainen ja jouduimme lähtemään auringon laskettua toiseen paikkaan yöpymään. Kokemus hiekka-aavikolla yöpymisestä jäi siis toiseen kertaan. Tosin ehkä ihan hyväkin sillä ehdittiin jo muutamassa paikassa saada slaageja tarantelloista ja löydettiin yksi skorpionikin teltan alta myöhemmin reissulla, hikka-aavikolla niitä olisi ollut käärmeiden kera vielä enemmän. 

Täällä on tosiaan täysin valkoinen hiekka-aavikko, joka tuntuu jatkuvan silmän kantamattomiin. Valkoinen myös sokeuttaa helposti ja paikassa on äärimmäisen helppo eksyä. Muutama viikko ennen meidän vierailua täällä olikin kuollut pariskunta, joka oli ilman vettä lähtenyt tutkimaan aluetta, eivätkä enää löytäneet takaisin. Aurinko paahtaa kuumana ja siksi valittiin ilta vierailulle, aurinko valitettavasti painui pilveen eikä saatu mitään mieletöntä auringonlaskua, mutta pidettiin hauskaa laskemalla hiekkadyynejä visitor centeristä saatavalla liukurilla. Yllättävän raskasta hommaa muuten kiivetä hiekkadyynejä ylös vain päästäkseen taas laskemaan alas. Lähdettiin illan tullen jatkamaan matkaa ja tarkoituksena oli tulla aamulla takaisin, mutta paikka olikin valitettavasti kiinni ja me päädyimme syömään aamiaista valkoisten dyynien parkkiksella. Välillä näinkin päin. 

WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS WHITE SANDS