WILLIS TOWER - CHICAGO

Miltä tuntuisi seistä reilun 400 metrin korkeudessa lasilaatikossa? Järjettömältä. Aivan täysin kaikkia mukavuusalueita vastaan sotivalta. Chicagon Willis Towerissa tämä on mahdollista 23 dollarin hintaan. Ajattelin ensin skipata kokonaan vierailun täällä, mutta sattumien kautta päädyin tänne kaupungissa harhaillessani. Itse torniin meno on kuin olisi nousemassa johonkin maailman mielettömimpään nähtävyyteen, mutta heti sokkeloisten käytävien, mainosten ja muiden ohi päästyäsi saavut hissille, joka kiidättää niin lujaa ylös, että melkein ottaa mahasta. Maisemat ovat upeat, kuten voi odottaakin ja Michigan Laken koon hahmottaa oikeastaan vasta yläilmoista kunnolla. Kirkkaalla säällä täältä näkee neljään osavaltioon asti. Lasilaatikko on juuri niin järjetön kuin odotinkin ja vaati muutaman kävelykierroksen huipulla ennen sinne uskaltautumista. 

Willis Tower itsessään on 442 metriä korkea ja valmistuttuaan 1973 se oli maailman korkein rakennus. Nykyään se on "enää" Yhdysvaltojen toiseksi korkein pilvenpiirtäjä. Rakennus on niin korkea, että jopa Chicagon lukuisat pilvenpiirtäjät jäävät täysin sen varjoon ja näyttävät pieniltä tönöiltä ylhäältä päin katsottuna. Vierailua suosittelen ehdottomasti arkisin joko aikaisin aamulla tai illalla, varaudu jonottamaan ja kulkemaan läpi matkamuistokauppojen sekä muun turistikrääsän. Huipulle päästääkseen joutuu myös pakolliseen valokuvaan sekä metallinpaljastimeen samalla kun tavarat kulkevat läpivalaisusta, ehkä lievää liioittelua, mutta myös ymmärrettävää. Reunimmaiset kuutiot on varattu maksullisiin valokuviin, mutta omalla kohdalla sattui olemaan mukava nainen töissä joka suostui ottamaan myös omalla kameralla kuvan ja antoi jäädä ottamaan selfieitä kun jonoa kyseiseen kuutioon ei ollut.

Jos mietit menisitkö vai et niin miksi ei? Itseäni ei ainakaan kaduta, paikka on kerralla nähty ja voipahan sanoa seisseensä 412 metrin korkeudessa tyhjän päällä. 

IMG_1386 IMG_1367 CHICAGO IMG_1360 CHICAGO IMG_1371 IMG_1377 IMG_1370 CHICAGO CHICAGO IMG_1349 IMG_1368