YELLOWSTONE FALLS

Viimeinen osa Yellowstonen postauksia tulee tässä. Kuten jo kerroinkin niin alue on valtava ja jos kaikki postaukset olisi yrittänyt ympätä yhteen olisi kasassa ollut aikamoinen romaani. Säästin kuitenkin parhaan viimeiseksi ja saatte tästä pientä käsitystä siitä, mistä Yellowstone oikein on saanut nimensä?

Yellowstone Fallssit muodostuvat kahdesta putouksesta joista Upper Falls on 33 metriä korkea ja Lower Falls 94 metriä (eli noin kaksi kertaa korkeampi kuin Niagaran putoukset). Molemmat putoukset ovat osa Yellowstonen jokea, joka virtaa putousten kohdalla "väärään" suuntaan, tarkemmin sanottuna etelästä pohjoiseen. Putouksilta joki jatkaa matkaansa kohti Yellowstonen Grand Canyonia ja sen kokonaispituus on yli tuhat kilometriä.

Jokea ovat aikoinaan jo Hidatsaintiaanit nimittäneet keltaisen kiven joeksi ja nimi taipui myöhemmin Yellowstoneksi. Keltaisia rantatörmiä katsellessa ymmärtää varsin hyvin nimen alkuperän, jota en itse tullut ollenkaan ajatelleeksi ennen ensimmäistä käyntiäni puistossa.

Molempien putousten luokse pääsee trekkaamaan kanjonin reunoja pitkin, reitit kuitenkin lähtevät eri paikoista, joten kaikki tehdessään saa ihan kiitettävän treenin aikaiseksi, sillä nousua sekä laskua on jonkun verran. Suosittelen silti tekemään jonkin noista, oma lempparini on ehdottomasti Lower Falls suuruutensa vuoksi. 

YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK