YELLOWSTONE NATIONAL PARK - WYOMING

Yellowstone on maailman ensimmäinen ja näin myös vanhin kansallispuisto. Kansallispuisto josta kaikki on alkanut ja myös yksi suosituimmista Jenkeissä. Yellowstonen erikoisuus piilee sen sijainnissa ja luonnossa. Koko puisto makaa maanalaisen supertulivuoren päällä. Paikka on täynnä kuumia lähteitä, vuoria, metsää, biisoneita, susia, karhuja ja muita villieläimiä. Luonto elää koko ajan ja monet paikat olivat ihan eri näköisiä kuin edellisellä kerralla täällä käydessäni.

Suurin osa maailman Geysireistä sijaitsee juuri Yellowstonessa vaikka ne ovatkin vain pieni osa puiston noin 10 000 erilaisesta vulkaanisesta kohteesta. Täällä voi ihmetellä kuplivista mutakuopista lähtien kaikkea mahdollista ja alkuun voi tuntua hyvinkin absurdilta ajatus siitä, että kävelee jatkuvasti tulivuoren päällä joka puskee läpi koko ajan ties mitä massaa ja ilmaa. Tutkijat ovat epäilleet, että purkautuessaan Yellowstonen tulivuori tuhoaisi ison osan Pohjois-Amerikkaa ja aiheuttaisi lopulta ydintalven sekä uuden jääkauden koko maapallolle. Toivottavasti näin ei kuitenkaan ihan heti ole tapahtumassa, viimeisimmästä pienestä purkauksestakin on vasta 13 000 vuotta ja pieniä purkauksia on tapahtunut säännöllisesti 20 000 vuoden välein.

Puisto on niin iso, että jaoin postaukset paikkojen mukaan. Yövyimme täällä kahdella eri leirintäalueella, joten aikaa puiston ihmettelyyn riitti eikä edellisestä vierailustakaan ole julkaistu yhtään juttua, joten nyt tulee senkin edestä. Tässä hieman esimakua kuitenkin tulevasta.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK
yellowstone kansallispuisto