ZION NATIONAL PARK

Yksi puisto oli pitkään itselläni listattuna sellaiseksi pakko päästä kohteeksi. Olin pinnannut ties ja mitä kyseisestä paikasta, tykännyt varmaan sadasta instakuvasta täältä ja haaveillut. Kyseessä oli mikäs muukaan kuin Zionin kansallispuisto. Eteläisessä Utahissa sijaitseva monipuolinen puisto mistä löytyy jokaiselle jotain. On mielettömiä kiipeilyreittejä, näköalapaikkoja, kanjoneita, metsää, vesireittejä ja ennen kaikkea upeita maisemia. Erilaisia ja jotenkin no sellaisia miltä Zionin voisi kuvitella näyttävän jos ala-asteen uskonnontunneilla mitään kuunteli. 

Yövyttiin täälläkin leirintäalueella ja käytiin ensimmäisenä päivänä haikkaamassa osa The Narrowsia yläjuoksuun. Kyseessä on tunnettu yhteensä reilu 30km pituinen traili joka kulkee koko matkan kanjonien välissä olevaa jokea pitkin. Vuodenajasta riippuen voi joutua joitain pätkiä uimaan tai kuivana kautena saattaa selvitä vain vyötäröön asti ulottuvalla vedellä. Jalat kastuvat kuitenkin satavarmasti ajankohdasta riippumatta. Mentiin vain vähän reiluun puoleen väliin ja tultiin takaisin, jolloin matkaa tuli vähän yli 16km yhteensä. 

Toinen todella siisti juttu oli meidän seuraavan aamun haikki Angels Landing (8,7km), joka on taas tunnettu jyrkästä (453m) sekä kapeasta noususta jossa joutuu loppupätkän turvautumaan kallioon pultattuihin kettinkeihin. Kapeimmillaan askelmat ovat vain muutamia kymmeniä senttejä ja korkeanpaikankammoiselle tätä ei suositella. Itse pelkään korkeita paikkoja ja olin henkisesti varautunut jättämään reitin kesken tarpeen vaatiessa. Päätin kuitenkin jo haastavimman loppuosan alkumetreillä etten aio katsoa alas kuin vasta huipulla ja että keskityn vain ajattelemaan nousua. Lähdettiin matkaan aamulla kuudelta yön pimeydessä ja ylös sitä mentiinkin ihan koko matka jännityksestä huolimatta ja palkinnoksi ihailtiin auringonnousua Angels Landingin huipulla seuranamme tasan kaksi muuta ihmistä.

Molemmista paikoista on tulossa vielä ihan omat tarkemmat juttunsa, sillä juttua sekä kuvia riittää.

ZION NATIONAL PARK ZION ZION NATIONAL PARK ZION ZION ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK ZION ZION NATIONAL PARK ZION NATIONAL PARK